Бивш №4: Това поражение силно ще нарани Алкарас; най-голямото завръщане на Джокович

от в 13:52 на 21.08.2023
Мирела Николова

Новак Джокович и Карлос Алкарас ни направиха свидетели на исторически финал в Синсинати, изигравайки един от най-вълнуващите тенис сблъсъци. В продължение на 3 часа и 50 минути двамата ни дариха с първокласен тенис, но в крайна сметка сърбинът успя да постигне забележителен обрат и за завоюва своята трета титла в Охайо.

Всичко това дойде, след като в първата половина от двубоя Ноле силно страдаше от високите температури в Синсинати и бе на ръба на физическите си възможности, но въпреки това съумя да превъзмогне трудностите и да се поздрави с успеха. В социалните мрежи мнозина настоящи и бивши тенисисти изразиха удивлението си от въпросния финал, като сред тях бе и бившият №4 в света Грег Руседски.

"Това поражение сериозно ще нарани Алкарас. Може би е едно от най-болезнените за него в цялата му кариера до този момент, защото той имаше пълен контрол върху мача и се справяше перфектно до средата на втория сет. Тогава обаче Джокович направи най-голямото завръщане, което съм виждал от него някога. 

Изобщо не предполагах, че Новак ще успее да осъществи обрат, след като изоставаше със сет и пробив във втория, като същевременно изпитваше изключителни трудности с горещината на корта. Какъв шампион, какъв мач само! Как съумя да обърне този мач и да го спечели?", изказа възхищението си бившият британски тенисист.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Бивш №4: Това поражение силно ще нарани Алкарас; най-голямото завръщане на Джокович Мирела Николова
Теми:  
atp | грег руседски | интервю | любопитно | новак джокович | синсинати

Коментари





Следвайте ни в Facebook