Бивш №7 в света: Яник Синер ще бъде следващият Джокович

от в 20:32 на 30.10.2021
Мирела Николова

Яник Синер демонстрира великолепна форма през последните седмици, като резултатите му са отличен атестат за това. От понеделник той ще дебютира в Топ 10, а също така бе в серия от 23 поредни спечелени сета в зала, преди днешния си полуфинал срещу Франсис Тиафо, който бе спечелен от сърцатия американец. Въпреки загубата си днес и допуснатия обрат от сет и 5:2 италианецът вече е направил сериозна заявка за бъдещето и ще жъне големи успехи след няколко години, както смятат двама от най-добрите италиански тенисисти.

Запитан за това дали Синер може да бъде наследникът на Джокович в близко бъдеще, бившият капитан на Италия за Купа "Дейвис" - Паоло Бертолучи, изказа мнението, че неговият сънародник притежава всички качества да тръгне по стъпките на именития сърбин и да изгради изключително успешна кариера.

"Със сигурност има шанс да го направи, но нека да не прибързваме - Ноле е най-добрият“, каза Бертолучи. "Яник има всичко, за да бъде лидер в ранглистата: той е устремен към върха, тренира упорито, харесва му да се отнася сериозно към работата си и не прави нито крачка назад по пътя си. Той е уравновесен и дори когато е под светлината на прожекторите, не изпитва тежест от това, не показва емоциите си и не унива. Приема поражението като урок, учи се от грешките си, не се оплаква. Нека се настаним удобно и да почакаме, защото със сигурност ще ни донесе голямо удоволствие."

Бившият световен №7 и двукратен полуфиналист от Шлема - Корадо Баразути също изрази вяра в бъдещите успехи на младия италианец:

"Казвал съм го много пъти, съдбата на Яник Синер е предопределена. Той ще последва пътя на Новак Джокович и ще бъде номер 1."

Източник: Sportskeeda


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Бивш №7 в света: Яник Синер ще бъде следващият Джокович Мирела Николова
Теми:  
atp | интервю | любопитно | яник синер

Коментари





Следвайте ни в Facebook