Бивш член на топ 10 и Мастърс финалист е първият съперник на Григор Димитров в Пекин

от в 14:23 на 25.09.2024
Калоян Соколов

36-годишният Роберто Баутиста Агут ще е първият съперник на Григор Димитров на ATP 500 надпреварата в Пекин. Испанецът преодоля успешно квалификациите след победи в тежки 3-сетов битки над Били Харис и Роман Сафиулин, като ветеранът прекара общо 6 часа на корта във въпросните мачове.

Баутиста Агут отдавна не е тенисистът, който в миналото достигна до номер 9 в световната ранглиста, но истината е, че през последните седмици се намира в много добра спортна форма, след като в предварителната фаза на Купа "Дейвис" записа престижни победи над Артур Фис и Иржи Лехечка.

Съвсем различно беше положението по време на сезона на твърди кортове в Сверна Америка , когато бившият 1/2-финалист от Уимбълдън спечели само два от общо 7-те си мача.

Досега Димитров се е срещал 5 пъти с 11-кратния ATP шампион, като нашата първа ракета има преднина от 4:1 в преките си сблъсъци с ибериеца.

Любопитното е, че всеки един от тези мачове е бил изигран на твърди кортове, а единствената победа на 36-годишния играч е осъществена именно в Пекин през 2013-та, но българинът взема реванш 4-години по-късно на 1/4-финалите в китайската столица.

Срещата между Григор и бившия финалист на Мастърса в Шанхай ще се проведе в петъчния ден, като утре ще стане ясно по кое време точно ще се случи това.

Припомняме ви, че петият поставен ще премери сили с един измежду Иржи Лехечка и Педро Мартинес, ако преодолее съпротивата на световния номер 61, който обича точно подобни бързи твърди кортове като тези в Пекин и винаги е имал репутацията на един от най-трудните за пречупване състезатели, така че изобщо не бива да бъде подценяван от нашия сънародник.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Бивш член на топ 10 и Мастърс финалист е първият съперник на Григор Димитров в Пекин Калоян Соколов
Теми:  
atp | бгтенис | григор димитров | любопитно | пекин | роберто баутиста агут | следващ съперник

Коментари





Следвайте ни в Facebook