Бивш финалист на Уимбълдън даде положителна проба за COVID-19 и пропуска турнира

от в 21:16 на 27.06.2022
Калоян Соколов

Марин Чилич е един от малцината играчи в Откритата ера на тениса, които могат да се похвалят с достигане до полуфиналите на всички надпревари от Големия шлем. Бившият шампион на US Open до неотдавна се намирше в състояние на сериозен професионален упадък, като за кратко напусна топ 40 на света и не можа да достигне до фазата на финалната осмица на нито един турнир през 2020-та година, което му се случи за пръв път, откакто е част от ATP Тура. Някогашната трета ракета на света обаче се съвзе от този труден момент в кариерата си и впечатли със страхотни изяви на тазгодишния Ролан Гарос, отстранявайки последователно Даниил Медведев и Андрей Рубльов. Така хърватинът получи възможност да спори за място във финала, но допусна поражение в четири сета от Каспър Рууд.

Тези изяви на ветерана възвърнаха неговия статут на един от най-добрите състезатели в световния тенис и към него имаше сериозни очаквания за предстоящия Уимбълдън, тъй като Чилич разполага с един от най-добрите сервиси и е първокласен играч на трева. Балканецът можеше да се похвали с класиране за финала на "свещената трева" преди пет сезона, а освен това е печелил трофея в Куинс с успех над Новак Джокович.

За съжаление, то понякога съдбата има други планове и световният номер 16 трябваше да се оттегли от турнира, защото е дал положителна проба за коронавирус и ще бъде заменен в основната схема от "щастливия губещ" Нуно Борхес, а ето и изявлението на самия хърватин:

"Здравейте, тъжен съм да обявя, че дадох положителна проба за коронавирус. В момента съм в самоизолация и се надявах да бъда готов за началото на състезанието, само че все още не се чувствам добре и не съм способен да се състезавам на оптималното си равнище. Сърцето ми е разбито от факта, че трябва да пропусна Уимбълдън и да приключа сезона си на трева по този начин. Нямам търпение да взема участие догодина" - завършва поста на Чилич в социалните медии.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Бивш финалист на Уимбълдън даде положителна проба за COVID-19 и пропуска турнира Калоян Соколов
Теми:  
atp | любопитно | марин чилич | уимбълдън 2022

Коментари





Следвайте ни в Facebook