Бивш финалист от Шлема: Федерер все още ще бъде заплаха в 2 от 3 сета

от в 10:45 на 22.07.2022
Калоян Соколов

Роджър Федерер вероятно е играчът с най-голяма фенска маса в световен мащаб и милиони хора очакват завръщането му на корта, което се очаква да се случи още тази есен. Швейцарецът планира да вземе участие в отборната надпревара Laver Cup, чийто старт ще бъде даден на 22 септември, а после ще се включи на турнира в Базел. Маестрото обаче не е играл от миналогодишния Уимбълдън насам, след като трябваше да претърпи поредна интервенция в областта на коляното и почти всички специалисти са скептични, че някога повече ще видим 40-годишният състезател да печели големи трофеи. Самият Федерер призна как вече не се нуждае от тениса и е щастлив у дома, като по този начин засили слуховете за негово скорошно отказване. 

Фернандо Гонзалес обаче се е състезавал точно в периода, през който бившият номер едно е бил почти непобедим и е загубил в 12 от общо 13-те си срещи с него. Гонзалес е бивш финалист на Аустрелиън Оупън, където именно 20-кратният "мейджър" шампион го побеждава в последователни сетове. Това кара чилиецът да вярва, че Маестрото все още е способен на изненади, а ето какво точно сподели човекът с един от най-мощните форхенди, които спортът някога е виждал:

"Ще му бъде трудно. Не знам дали все още е способен да спечели титла от Големия шлем, само че би трябвало да има силите да направи нещо интересно на останалите състезания. Роджър има всичко нужно да бъде заплаха в 2 от 3 сета и очаквам да има възможност да спечели някой важен трофей, ако прецени да се завърне за по-дълго в Тура. Не виждам как би могъл да издържа на петсетовите битки, ала в никакъв случай не го отписвайте" - коментира южноамериканецът.

Източник: Sportskeeda

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Бивш финалист от Шлема: Федерер все още ще бъде заплаха в 2 от 3 сета Калоян Соколов
Теми:  
atp | интервюта | роджър федерер | фернандо гонзалес

Коментари





Следвайте ни в Facebook