Бивш юношески шампион от Шлема замени Испания с Германия!

от в 14:59 на 19.10.2021
Калоян Соколов

Никола Кун заслужено се причисляваше към списъка с най-талантливи млади състезатели, след като беше сред водещите тенисисти при младежите и дори завоюва трофея на Ролан Гарос в юношеското направление. Впоследствие младокът продължи с чудесните си изяви и при мъжете, превръщайки се в най-младия испанец с победа на ниво ATP от Рафаел Надал насам и скоро проби в топ 200 на света.

Пандемията обаче изцяло спря устрема на Кун и резултатите му драстично спаднаха, а изглежда играчът е решил да прибегне до драстични промени. Всъщност Никола по никакъв начин не може да бъде считан за типичния испанец, защото единствено е играл под флага на тази страна и е пребивавал известно време в нея.

Доскорошният представител на Испания е роден в австрийския град Инсбрук, като баща му е германец, докато майка му е от Русия. Така Кун решава да се възползва от мултинационалния си произход и вече ще представлява родината на татко си. Това стана публично достояние през вчерашния ден, когато германската федерация по тенис съобщи за промяната в гражданството на таланта.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Бивш юношески шампион от Шлема замени Испания с Германия! Калоян Соколов
Теми:  
atp | любопитно | никола кун

Коментари





Следвайте ни в Facebook