Бивш номер 1: Алкарас ще оглави световната ранглиста още през този сезон

от в 13:43 на 07.05.2022
Калоян Соколов

От дълго време насам Карлос Алкарас е обект на медийно внимание и въпросът беше по-скоро не дали, а кога точно испанецът ще започне да печели най-големите турнири в тениса. Оказа се, че изобщо не трябва да чакаме дълго време, докато това се случи и 19-годишният състезател вече е сред най-добрите играчи в света и вчера доказа, че е способен да победи всеки един съперник, надигравайки Рафаел Надал на неговата любима червена настилка.

Постиженията на Алкарас са нещо почти непълно невиждано за тийнейджър и неслучайно Рик Мачи го определи за по-талантлив от членовете на Голямата тройка и заяви, че никога не е виждал тенисист с подобен потенциал. Бившият треньор на Серина Уилямс обаче далеч не е единствения човек, който е силно впечатлен от тийнейджъра. Към почитатели на Карлос се присъединява и някогашният номер едно Евгени Кафелников, който си представя испанеца в ролята на потенциален водач в световната ранглиста още през този сезон, а ето какво точно сподели двукратният шампион от Големия шлем:

"Неотдавна бях направил прогноза, че Алкарас ще бъде световен номер едно до три години. Признавам си грешката веднага. Това момче притежава всички необходими качества да оглави подреждането още този този сезон и не мога да си представя как ще бъде изместен в близко бъдеще. Неговият стил на игра предлага такъв интензитет, че никой състезател не би могъл да издържи на подобно нещо. Хлапето е от онези специални таланти, в чийто успех не можеш да се усъмниш за нито една секунда" - коментира руската легенда.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Бивш номер 1: Алкарас ще оглави световната ранглиста още през този сезон Калоян Соколов
Теми:  
atp | евгени кафелников | интервюта | карлос алкарас

Коментари





Следвайте ни в Facebook