Бивш номер 129: Григор започна напълно да ме игнорира, след като влезе в топ 20

от в 10:10 на 29.06.2024
Калоян Соколов

Тенисистите също имат своите отделни социални кръгове и са склонни да не те приемат, ако не си на тяхното ниво. Това разкрива Конър Ниланд в скорошно интервю пред The Guardian. Бившият състезател е най-успешният тенисист в историята на Република Ирландия, като достига до номер 129 и на два пъти преминава квалификациите на надпреварите от Големия шлем. Изглежда обаче Ниланд не е останал особено щастлив от отношението на големите имена в спорта към самия него и разказа няколко случки, с които да докаже своите твърдения:

"Ранкингът ти определя твоя социален статус в Тура. Играчите извън топ 90 далеч не получават топлото ръкостискане на шампионите от Шлема, с което те удостояват тенисистите от топ 20. Сестрите Уилямс дори не ме считаха за достоен да говоря с тях, въпреки че тогава бяхме тийнейджъри и тренирахме заедно в академията на Ник Болетиери за дълъг период от време. Същевременно тогавашна тенисистка от топ 50 се спря и проведе разговор с мен. В тениса си има йерархия, която определя отношението на останалите към теб и всеки го знае.

С Григор веднъж тренирахме заедно цяла седмица. "Хей" извика той към мен, а очите му се усмихваха. Той започна да имитира скованата ми походка на корта, а впоследствие взе две топки и изпълни сервис досущ като моя. Беше много точна и забавна имитация. Не след дълго дойде големия му пробив в тениса и връзката му с Шарапова. Той се изстреля на друго ниво. Понякога се засичахме по турнирите, но той ме поздравяваше все по-вяло, след като вече влезе в топ 20 и накрая започна да ме игнорира напълно.

Странно е, но така и не направих дълготрайни приятелства за седемте си години в Тура, въпреки че е се запознах със стотици момчета на моята възраст, които водят същия начин на живот. Големите таланти не се задържат дълго на ниските нива и нямаш време да ги опознаеш, тъй като печелят няколко състезания и вече са в ATP Тура, а определено повечето състезатели във Фючърс Тура са доста ексцентрични" - разказва Ниланд.

 

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Бивш номер 129: Григор започна напълно да ме игнорира, след като влезе в топ 20 Калоян Соколов
Теми:  
atp | григор димитров | интервюта | конър ниланд | любопитно

Коментари





Следвайте ни в Facebook