Бивш номер 3: Не съм сигурен, че Федерер и Надал изобщо ще се завърнат на корта

от в 13:23 на 24.09.2021
Калоян Соколов

Николай Давиденко дълги години наред беше сред най-сериозните заплахи за Голямата тройка, като достигна до номер три в световната ранглиста и дори триумфира на заключителния Мастърс в Лондон през 2009-а година. Руснакът обаче така и не може да достигне по-напред от полуфиналите на турнир от Шлема, защото там често беше спиран най-вече от Маестрото, както и от останалите две легенди на спорта, а ето какви са очакванията на бившия състезател за предстоящото завръщане на Федерер и Надал в Тура през 2022-а година:

"Федерер вече е постигнал всичко в спорта, но продължава да опитва да докаже, че може да печели дори в толкова напреднала възраст, но не знам какви медикаменти трябва да използва, за да съхрани тялото си. Умората се натрупва сериозно и самият той ми сподели как физиката му отдавна е щяла да го предаде, ако не е била помощта на неговия фитнес треньор.

Мисля, че и за двамата ще бъде наистина много трудно да се завърнат на високо ниво след подобни травми. Вероятно феновете биха ме обвинили в говоренето на празни приказки, но реалностите са такива и не виждам как биха могли например да спечелят петсетов мач. Не казвам, че постоянно ще губят, само че по-скоро силата им ще бъдат кратките формати и не съществуват гаранции дали травмите отново няма да се появят. Всъщност изобщо не съм сигурен в тяхната обратна поява на корта - завърши Давиденко.

Източник: Tennishead.net

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Бивш номер 3: Не съм сигурен, че Федерер и Надал изобщо ще се завърнат на корта Калоян Соколов
Теми:  
atp | интервюта | любопитно | николай давиденко | рафаел надал | роджър федерер

Коментари





Следвайте ни в Facebook