Бивш номер 5: Единствено Вавринка може да надиграе Джокович от основната линия

от в 12:05 на 31.07.2022
Калоян Соколов

Бекхендът с една ръка е един от най-красивите удари в играта, но истината е, че все по-малко състезатели го практикуват. Повечето треньори учат своите състезатели да изпълняват бекхенд с две ръце, защото е далеч по-лесен за научаване и носи възможност за значително по-бърз прогрес. Все пак надали едноръкият бекхенд ще изчезне напълно в следващите години, защото много от съвременните майстори на играта го използват и до днес, а Джими Ариас беше поставен пред трудната задача да определи кой е най-добрият в неговото изпълнение:

"Бих избрал Стан, защото е 3-кратен носител на титли от Големия шлем и никой не може да ускорява по-такъв начин обратния си удар. Когато бекхендът на Вавринка функционира на оптимални обороти, то трудно някой може да го спре и именно тогава сме виждали как швейцарецът е надигравал напълно Джокович от основната линия. Не съм виждали друг състезател да го прави. Новак просто нямаше по какъв начин да противодейства със своите отигравания на "мейджър" финалите си срещу Вавринка, защото Стан действаше с изумителна мощ, която пробиваше защитата на Джокович почти през цялото време.

Доминик Тийм също удря топката с много сила от тази си страна и е способен да прави уинъри от всяка една позиция. Той обаче посреща много зад основната линия, което го прави уязвим. В това отношение бих дал предимство на Роджър Федерер и Ришар Гаске, които имат много по-добри ретури и използват по-ефективно слайса си". - завърши бившият номер пет.

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Бивш номер 5: Единствено Вавринка може да надиграе Джокович от основната линия Калоян Соколов
Теми:  
atp | джими ариас | интервюта | новак джокович | Стан Вавринка

Коментари





Следвайте ни в Facebook