Бивш номер 5: Мисълта за рекордите спря Джокович; все по-трудно ще печели Шлемове

от в 15:21 на 03.06.2022
Калоян Соколов

Новак Джокович беше сочен за безспорен фаворит в сблъсъка му срещу Рафаел Надал в четвъртфиналите на Ролан Гарос. Сърбинът имаше далеч по-пълноценен клей сезон и постоянно подобряваше играта си, което му донесе титлата на Мастърса в Рим. Точно италианската столица пък донесе изключително неприятни преживявания за Матадора, защото там той за пореден път бе потърпевш от хроничната си травма в областта на стъпалато. Всичко това наглед накланяше сериозно везните в полза на световния номер едно, само че 13-кратният шампион в Париж отново доказа, че никога не бива да бъде отписван и постигна зрелищен четирисетов успех.

Няма обаче как да не отчетем, че сърбинът не беше на най-високото си равнище по време на двубоя и сякаш се поддаде на напрежението, а именно менталната издръжливост винаги е била едно от основните оръжия на Ноле. Въпросът беше разгледан от някогашния номер пет Джими Арис, чието мнение е повече от любопитно и определено няма да се хареса от феновете на балканеца:

"Мисля, че Новак Джоович се пропуква леко. Всичко започна на миналогодишния US Open. Да, той наистина достигна до финала, но си спомнете как губеше всеки първи сет в турнира. Това нямаше да се случи, ако не беше поставен пред възможността да завоюва "Календарен шлем" и определено си личи колко много се вълнува от рекордите. Последваха странните събития от началото на сезона в Австралия и след всичко изживяно, то съм на мнението, че ще му бъде трудно да се завърне към дните, когато не показваше никаква слабост в решителните моменти. Не казвам, че няма да го видим да спечели още трофеи от Големия шлем, ала ще му бъде по-трудно от едно време" - прогнозира Ариас.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Бивш номер 5: Мисълта за рекордите спря Джокович; все по-трудно ще печели Шлемове Калоян Соколов
Теми:  
atp | джими ариас | интервюта | новак джокович | ролан гарос 2022

Коментари





Следвайте ни в Facebook