Бивш шампион на Ролан Гарос: Единствено Рууд може да спре Надал в Париж

от в 14:33 на 02.06.2022
Калоян Соколов

Рафаел Надал може утре да навършва 36 години, но вероятно играе най-добрия си тенис именно през настоящия сезон. Рафа спечели първите си 20 мача в хода на годината и изглеждаше, че няма да им какво да го спре по време на клей сезона, но тогава дойде спукването на ребро по време на финала му в Индиън Уелс срещу Тейлър Фриц, а Матадора не се чувстваше никак комфортно при завръщането си на корта, защото отново стана потърпевш от хроничната си травма в крака и приключи рано участието си на Мастърса в Рим, което породи сериозни съмнения около това дали ще видим Надал в оптимална форма за Ролан Гарос.

13-кратният шампион обаче за пореден път показа несломимата си воля и онзи ден надигра Новак Джокович в четвъртфиналите на турнира, превръщайки се в сериозен фаворит за спечелването на рекорден 22-ри трофей от Големия шлем. Утре манакорецът ще се изправи срещу Александър Зверев в спор за място на финала, а според Евгени Кафелников, то олимпийският шампион няма никакви шансове да спре поставения под номер пет, ако той продължи да се представя по същия начин:

"Колкото и да харесвам Саша Зверев, то не виждам да има шансове срещу Надал. Може да звучи малко странно, само че единствено Каспър Рууд би могъл да създаде известни проблеми на Рафа от останалите играчи в турнира. Норвежецът притежава съвършено построен стил на игра за червени кортове и постоянно подобрява формата си през последните седмици. Рууд има нужните оръжия, за да притесни Надал и е достатъчно силен физически за подобно предизвикателство. Все пак Надал си остава абсолютния фаворит за титлата. Той има способността да повишава качеството си на игра в късните фази на тези състезания. Изглежда ми, че е усетил възможността за прибавянето на още една значима купа към своята витрина и ще го видим да се раздаде на 150 процента от възможностите си" - завърши бившият номер едно.

Източник: Express

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Бивш шампион на Ролан Гарос: Единствено Рууд може да спре Надал в Париж Калоян Соколов
Теми:  
atp | евгени кафелников | интервюта | каспър рууд | рафаел надал | ролан гарос 2022

Коментари





Следвайте ни в Facebook