Бивш шампион на Уимбълдън: Кирьос щеше да победи всеки друг в този финал

от в 16:23 на 11.07.2022
Калоян Соколов

Пат Кеш завинаги ще остане в историята на Уимбълдън, тъй като завоюва титлата от надпреварата през 1987-а. Бившият шампион пък беше в Лондон от началото до края на тазгодишния турнир и направи някои много критични изказвания по адрес на своя сънародник Ник Кирьос, заявявайки как световният номер 45 е извел тениса до най-голямото му дъно изобщо. Изглеждаше обаче световният номер 45 е спечелил обратно известна доза уважение от страна на легендата, съдейки от анализа на Кеш за вчерашния финален двубой между канбереца и Новак Джокович:

"Беше впечатляващо по какъв начин продължи да играе Кирьос, след като се поддаде на нервите в края на третата част и я загуби. Бях сигурен, че оттам насетне за Джокович ще бъде лесно да спечели мача, само че Ник продължи да сервира брилянтно. Той вкара 73 процента от първите си подавания в корта, но Новак спечели въпреки това. Не мисля, че Кирьос някога е губил мач, в който е сервирал толкова добре. Ник щеше да победи всеки друг съперник с тази игра. Едиствено Рафа и Роджър биха имали някакъв шанс.

Трябва обаче да отбележим и началния удар на Джокович и колко добре функционираше той във важните моменти. Досега говорихме за сервиса на Кирьос, но този на сърбина също беше чудесен и му помагаше да се измъкне от някои трудни ситуации. Освен това Новак успя да вкара много голямо количество от ретурите си в корта. Това негово умение да посреща толкова добре е направо странно. Нямам идея как е възможно да го прави с такава лекота" - завърши 57-годишният бивш тенисист.

Източник: Sportskeeda

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Бивш шампион на Уимбълдън: Кирьос щеше да победи всеки друг в този финал Калоян Соколов
Теми:  
интервюта | Ник Кирьос | новак джокович | пат кеш | уимбълдън 2022

Коментари





Следвайте ни в Facebook