Бивш шампион на US Open: Плаках преди мача си с Джокович

от в 13:35 на 17.07.2020
Диана Андреева

През последните почти тридесет години Стан Вавринка се счита за един от най-големите играчи на своето поколение и е известен с елегантността и силата на своя бекхенд.


Той е спечелил общо 16 ATP титли в своята кариера, включително три турнира от Големия шлем - Откритото първенство на Австралия 2014, Ролан Гарос 2015 и US Open 2016.


US Open


Сред най-важните му победи е и тази от Олимпиадата в Пекин, където на двойки, заедно с Роджър Федерер, спечелиха златото. Най-доброто му класиране в ATP ранглистата беше 3-то място на 27 януари 2014 г.


US Open


В скорошно интервю за френското списание L'Illuster, Стан разкри, че е бил изключително нервен в началото на финала на US Open 2016 срещу Новак Джокович.



Вавринка за двубоя с Новак Джокович


„Бях на 31, реших, че това може да е последната ми възможност за титла от Големия шлем. Тренировката ми преди финала се обърка, тъй като имаше много вятър, бях напрегнат и в лошо настроение "- обясни Стан Вавринка.


"Пет минути преди да изляза на централния корт, изведнъж се почувствах наистина зле, изключително нервно. Започнах да плача"-спомня си Вавринка.


US Open


"Все още не се чувствах много добре. В първия сет Новак Джокович поведе с 4:1. Впоследствие реших да се уморя физически, за да освободя стреса.


По време на гейма дадох всичко от себе си и не се интересувах как ще завърши разиграването. Започнах да тичам от дясно на ляво и малко по малко усещах, че умората надделява над ума ми, което ме принуди да се съсредоточа върху тениса.


Тогава не знаех дали ще спечеля мача, но знаех, че ще се бия до края. И някак си успях - победих", добави Вавринка.


US Open


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Бивш шампион на US Open: Плаках преди мача си с Джокович Диана Андреева

Коментари





Следвайте ни в Facebook