Бивш шампион от ATP финалите: Кирьос е един надценен клоун, когото трябва да забравим

от в 12:38 на 25.10.2024
Калоян Соколов

Ник Кирьос години наред беше считан за бъдещето на тениса, като всичи експерти му предричаха бляскаво бъдеще и множество "мейджър" титли. Австралиецът обаче реши да поеме по друг път и определено гледаше по-скоро да се чувства комфортно и да се забавлява на корта, отколкото да се опита да оползотвори безспорните си качества. Кирьос се превърна в модерния тенис бунтар и често попадаше по грешните причини в новините, докато не дойде 2022-ра година, когато бившият номер 13 наистина подходи сериозно към играта и съумя да достигне до финала на Уимбълдън.

Точно тогава обаче дойде най-тежката контузията в неговата кариера, която до ден днешен го държи извън корта, а австралиецът си навлече гнева на мнозина с поведението си извън корта, защото през последните месеци непрекъснато се изказваше неуважително за свои колеги и дори премина в изключително грозни лични обиди, каквито нанесе спрямо приятелката на Яник Синер - Ана Калинская.

Изглежда всичко това идва в повече на бившия шампион от ATP финалите, Николай Давиденко, чието мнение за бившия финалист на Уимбълдън не е никак положително и според него тенисът трябва да продължи напред без присъствието на колоритния Кирьос:

"Не отричам, че Кирьос е наистина много талантлив тенисист, който разполага със сервис и форхенд, които могат да го отведат до спчелването на титли от Големия шлем. Самият той многократно даваше подобни заявки, но всичко се покриваше в дим, когато идваше ред на големите турнири. Прекалено много приказки и прекалено малко постижения. Смятам, че той е един клоун, за когото се говори твърде много. Това е един надценен играч и е време да забравим за него" - категоричен е някогашният номер четири.

Източник: Tennis Up To Date

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Бивш шампион от ATP финалите: Кирьос е един надценен клоун, когото трябва да забравим Калоян Соколов
Теми:  
atp | интервюта | любопитно | Ник Кирьос | николай давиденко

Коментари





Следвайте ни в Facebook