Бивш шампион от сериите "Мастърс" разделя Григор от полуфиналите в Монте Карло

от в 18:37 на 14.04.2022
Калоян Соколов

Григор Димитров демонстрира страхотно ниво на представяне през днешния ден и напълно заслужено се класира за четвъртфиналите на Мастърса в Монте Карло. Българинът победи играча с най-много победи на клей през миналия сезон, а именно Каспър Рууд. Утре пък първата ни ракета ще се изправи срещу пълния антипод на норвежеца, защото му предстои да срещне Хуберт Хуркач. Световният номер 14 определено може да бъде изключително щастлив с досегашното си представяне в Княжеството, защото поначало има афинитет към по-бързите настилки и беше записал един-единствен успех върху землено покритие в хода на цялата на 2021-ва.

Сега обаче полякът регистрира цели три триумфа в рамките на последните няколко дни и доказа, че може да бъде конкурентноспособен и в подобни условия. Сервисът на Хуркач е заплаха на всеки един корт в света и 196-сантиметровият тенисист се възползва от него, за да налита на мрежата и до момента отстоява успешно идеята, че може да пренесе обичайния си стил на игра, загърбвайки обичайните норми за действие на червени кортове.

Полякът преди броени минути съумя да се наложи над опитния Алберт Рамос-Виньолас, който е бивш финалист в турнира и не отпусна нито една точка за пробив на своя опонент. Все пак категорично поставеният под номер 11 не се придвижва достатъчно сигурно на клей и Григор има всички шансове да запише втори успех от също толкова двубои срещу него, след като през миналия сезон го надви на четвъртфиналите в Индиън Уелс и бламира шансовете на шампиона от Маями да търси постигането на "слънчев дубъл".


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Бивш шампион от сериите "Мастърс" разделя Григор от полуфиналите в Монте Карло Калоян Соколов
Теми:  
atp | бгтенис | григор димитров | монте карло | следващ съперник | хуберт хуркач

Коментари





Следвайте ни в Facebook