Бивш шампион от Шлема: Джокович ще спечели още една или две титли от Шлема

от в 17:52 на 21.09.2021
Тея Кръстева

Измина повече от една седмица от Откритото първенство на САЩ, а след края на първенството поставени бяха редица рекорди, само че най-големият такъв така и остана нереализиран. Световният номер 1 Новак Джокович бе само на една победа разстояние от "Календарен Голям шлем", само че по пътя към мечтаното постижение сърбинът бе изправен пред сериозното изпитание в лицето на 25-годишния Даниил Медведев и настоящ световен номер 2, което Ноле не съумя да преодолее. Със загубата на финала си отиде и мечтата за 4-ти пореден спечелен Шлем в една година, а ето как 16-кратният шампион от двойкови Мейджър надпревари Тод Уудбридж коментира ситуацията:

"Далеч съм от мисълта, че Джокович ще се срине психически поради факта, че все още не е спечелил 21-ва титла от Големия шлем. Убеден съм обаче, че Джокович ще бъде по-амбициран, ако Надал се завърне в пълния си блясък на корта и максимално го предизвиква. 

Когато Федерер и Надал не участват в турнирите, задачата за Новак става по-трудна, защото в спорта нещата се развиват по-динамично, появяват се нови истории и нова драма. За мен US Open бе висш пилотаж в света на тениса.

В момента нещата се развиват в съвсем различна посока и аз смятам, че ерата на Голямата тройка вече е отминала. Джокович може да спечели още 1 или 2 титли от Шлема, но новото поколение все повече настъпва и скоро то ще се възкачи на трона.

Всички знаем колко психически устойчив и непримирим е Новак, само че го видяхме как рухна в един момент. Без значение за кой атлет става въпрос, никога не знаеш колко време ще му е нужно, за да се възстанови напълно." - завърши бившият носител на трофеи от Големия шлем Тод Уубридж.

Източник: TennisHead

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Бивш шампион от Шлема: Джокович ще спечели още една или две титли от Шлема Тея Кръстева
Теми:  
новак джокович

Коментари





Следвайте ни в Facebook