Бивш шампион от Шлема: Джокович е възприеман от света като Дарт Вейдър

от в 10:13 на 28.01.2022
Диана Андреева

Времената на доминация от страна на Голямата тройка вече са към своя край. След 15 години на абсолютно надмощие от страна на Рафаел Надал, Роджър Федерер и Новак Джокович настъпи моментът, в който трябва да се сменят поколенията. Поне на това мнение е бившия шампион от Шлема Джон Макенроу, който в скорошна медийна изява коментира част от най-актуалните въпроси в тенис света, а ето какво точно сподели той:

"Спортът се нуждае от различни характери, за да бъде любопитен. По-настоятелните и уверени обаче често пъти се превръщат в лошите. Омразата на феновете се насочва по техен адрес, независимо от успехите им. Такава е ситуацията с Новак Джокович - той е възприеман от обществото като Дарт Вейдър на ATP Тура.

Ще бъде много трудно да не мислим за Голямата тройка и за начина, по който те оформиха нашия спорт през последните 15 години. Постигнатото от тях заслужава адмирации, бих го определил като извънземно. Всеки от тях е спечелил по 20 титли от Големия шлем. Колко хора в началото на века смятаха, че това е възможно да бъде направено дори от един играч? Мислех, че моите седем трофея са голямо постижение, но сега това не изглежда толкова впечатляващо. Съвсем нормално е да гледаме на Роджър, Рафа и Новак като на хората, които задават стандартите в съвременната епоха.

Въпреки това обаче съм на мнение, че тенисът се нуждае от нови лица, защото бъдещето вече е тук. Голямата тройка няма да играят вечно и е трябва да се примирим с това. Съгласен съм с Ник Кирьос, че тенисът се нуждае от повече колоритни личности и се надявам, че той ще е сред водещите фигури в Тура през следващите години, стига да започне да демонстрира повече дисциплина. Много ми харесва поведението и на Медведев. Той е необичайна и нестандартна личност, разсъждава като шахматист. Това би могло да го изведе до върха." - завърши Макенроу.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Бивш шампион от Шлема: Джокович е възприеман от света като Дарт Вейдър Диана Андреева
Теми:  
джокович | джон макенроу | новак джокович | рафаел надал | роджър федерер

Коментари





Следвайте ни в Facebook