Бивш шампион от Шлема: Медведев стана безкрайно предсказуем; трябва да си върне лудостта

от в 00:50 на 07.02.2023
Калоян Соколов

Даниил Медведев изживяваше истинска тенис мечта преди по-малко от година, когато оглави световната ранглиста и прекъсна доминацията на Голямата четворка, чиито представители бяха окупирали челната позиция и не се бяха разделяли с нея от 2004-та година насам. За съжаление, то впоследствие формата на руснака рязко се влоши и негативните тенденции продължават през новия сезон, след като бившият номер едно отпадна още в третия кръг на Аустрелиън Оупън от Себастиан Корда и напусна топ 10 на света.

Самият Медведев разказа как не става въпрос за проблеми от спортно-технически характер и призна, че самочувствието му е сериозно пострадало през последните месеци, а същата тенденция е забелязал и Андрей Олховски, който не се поколеба да посочи негативната промяна у своя сънародник:

"Не искам да давам крайни оценки и да гадая за развитието на целия сезон, защото е минал само един голям турнир. Даниил нееднократно е показал, че има качествата да бъде на върха в спорта, но трябва да се върне към тениса, който му позволи да стане номер едно в света.

Медведев беше един от най-непредсказуемите тенисисти, като винаги знаеше кога да смени темпото и как да варира с отиграванията си. Истина е, че Даня поякога е малко праволинеен, ала притежава невероятен тенис интелект и има способността да обърне развитието на точката само с един удар.

Напоследък обаче той загуби изключително важната способност за всеки един голям играч, а именно да печели по навик. Даниил мина през много трудни моменти през миналата година и загуби своята увереност на корта, което доведе до регрес в неговия тенис. Вече не виждаме онзи смел играч, за когото не представляваше проблем да изпълнява редовно вторите си сервиси с над 200 километра в час.

Нестандартните решения и контраатаките са сведени до минимум, тъй като Даня няма достатъчно самочувствие да действа освободено и играе насигурно. Никой не е станал голям шампион с предпазлива игра и ми се ще да види възможно най-скоро старата версия на Медведев. Ако това се случи, то граници за него не съществуват, но той се превърна в безкрайно предсказуем за своите опоненти и е време да си върне онази негова специфична лудост на корта, която винаги го е водела напред" - завърши двукратният шампион от Шлема на смесени двойки.

Източник: GoTennis.Ru

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Бивш шампион от Шлема: Медведев стана безкрайно предсказуем; трябва да си върне лудостта Калоян Соколов
Теми:  
atp | андрей олховски | даниил медведев | интервюта

Коментари





Следвайте ни в Facebook