Бивш шампион от Уимбълдън: Никога преди не съм виждал по-добър играч на трева от Алкарас

от в 15:04 на 20.10.2024
Калоян Соколов

Карлос Алкарас може да е изиграл едва 27 мача досега на трева в своята кариера, но изглежда това е достатъчно на Пат Кеш, за да го определи за най-добрия играч, който някога е стъпвал върху това покритие.

Австралиецът е шампион от Уимбълдън през 1987-а година и определено познава тънкостите в играта на най-старата тенис повърхност, а неговите думи за момента се потвърждават от скромната, но красноречива извадка от мачовете на Карлитос.

Алкарас към момента може да се похвали с 89 процента спечелени двубои на тревната настилка и има по-добри показатели от всеки един измежду Роджър Федерер, Новак Джокович и Джон Макенроу.

"Не намирам никакви слабости в играта му. Мисля, че не съм виждал никога по-добър играч на тревна настилка от него. Той нямаше абсолютно ниаккъв опит на тази настилка, а вече печели 2 поредни титли на Уимбълдън и то с победи над 7-кратния шампион Джокович.

Алкарас е от тази нова генерация, която е можела в детството си да наблюдава Голямата тройка, а това му е помогнало да вземе най-доброто от Федерер и Надал, като го е адаптирал по страхотен начин в собствената си игра.

Сигурен съм, че Карлос нямаше да играе по този начин, ако нямаше примера на тези легенди и самият той го признава. Никога не съм си представял, че едно 21-годишно момче ще може по такъв начин да имплементира лекотата на Роджър и мощта на Рафа в едно цяло" - заяви бившият номер 4 в ефира на Sky Sports.

 

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Бивш шампион от Уимбълдън: Никога преди не съм виждал по-добър играч на трева от Алкарас Калоян Соколов
Теми:  
atp | интервюта | карлос алкарас | любопитно | пат кеш

Коментари





Следвайте ни в Facebook