Бивш шампион с причина: Нори отпусна едва шест гейма на световния номер 7 в Индиън Уелс

от в 00:31 на 15.03.2023
Мартин Петков

Камерън Нори се движи във възходяща линия от началото на тазгодишната тенис кампания, като на всяка от АТР надпреварите, в която взе участие досега, неизменно достигаше финал, преди да настъпи върховата му точка на турнира в Рио, където детронира Карлос Алкарас и се поздрави с отличието в карнавалния град. Впоследствие британецът пропусна състезанието в Акапулко, за да се завърне на корта през настоящата седмица за Мастърса в Индиън Уелс, на който преди две години триумфира с титлата, превърнала се в най-големият успех в досегашната му кариера.

Световният номер 12 имаше сравнително трудно начало в Калифорния и макар да потегли с победа в поредни сетове, то в третия кръг сътвори блестящ обрат от 6:7 1:4 над квалификанта Таро Даниел, когото надви за място на осминафиналите. В тази фаза на турнира пък на пътя на левичаря се яви първото му изпитание от най-висок клас в лицето на Андрей Рубльов, който обаче не успя да се противопостави на бившия шампион и капитулира пред грешките, при което Нори се наложи с крайното 6:2 6:4, дошло за малко над час на корта. С успеха си световният номер 12 вече е част от най-добрите 8 в "Златния щат" и ще срещне един измежду Франсис Тиафо и квалификанта Алехандро Табийо.

Вълнуващите моменти в двубоя намериха място още в дебютните минути на съревнованието, след като станахме свидетели на три поредни пробива, преди британецът да отрази брейкбол, с което затвърди спечеленото предимство и поведе в резултата. Руснакът опита да реконструира играта си и забави скоростта на ударите си за сметка на точността, но плитките му топки в средата на корта бяха лесно експлоатирани от левичаря, който дублира аванса си и записа откриващия сет срещу името си.

С настъпването на втората част нервните изблици на световния номер 7 се превърнаха в често срещано явление, като напрежението си каза думата и той сбърка последователно, за да инкасира пробив от бившия шампион. Оттам насетне британецът пое изцяло инициативата и отрази два брейкбола, за да увеличи преднината си до 5:2, като застана на сервис за победата. Въпреки сериозното си изоставане в резултата, Рубльов не допусна да бъде сломен толкова лесно и навакса част от пасива, отразявайки мачбол, ала Нори запази нужното самообладание и сложи точка на спора от втория опит.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Бивш шампион с причина: Нори отпусна едва шест гейма на световния номер 7 в Индиън Уелс Мартин Петков
Теми:  
atp | андрей рубльов | индиън уелс | камерън нори

Коментари





Следвайте ни в Facebook