Бивш спаринг партньор на Голямата тройка: Джокович е най-арогантният и това му помага

от в 06:59 на 05.10.2024
Калоян Соколов

Сравненията между членовете на Голямата тройка не спират в света на тениса през последните 20 години, но надали много хора биха могли а се повалят с близък досег с всеки един измежду Роджър Федерер, Рафаел Надал и Новак Джокович.

Британецът Майк Дигби е един от малкото, които са имали тази част, тъй като години наред е работил в Тура като спаринг партньор и е бил сред предпочитаните опциии за тренировка на всяка една от трите легенди в определен момент от кариерите им.

Настоящият треньор на Тамара Зиданшек даде интервю пред Sportskeeda, в което говори за чувството да бъдеш на един корт с подобни легенди, каква е разликата в изживяването с всеки един от тях и също така даде отговор на въпроса с какво Новак Джокович се различава най-вече от "Федал":

"Тримата са много различни един от друг и би могъл да усетиш техните аури и с вързани очи. Присъствието на Федерер може да се усети само по качеството на неговите удари. Звукът от топката ти е напълно достатъчен, за да усетиш елегантността, класата и спокойствието в неговия тенис. 

Надал пък е някой, който можеш да чуеш от далеч, нали така? Неговата аура те обгръща от голямо разстояние, защото всичко е толкова интензивно. Звукът при нанасянето на тежките му удари и скърцането на маратонките при движението му по корта - това са неща, които веднага могат да ти издадат, че това е Рафа.

Новак пък донякъде е смесица между тях двамата, защото има възможността да играе с интензиетата на Надал и същевременно има изключително изчистена техника, доближавайки се в това отношение до Роджър, въпреки че стиловете им нямат нищо общо.

Бих казал, че Джокович е по-арогантен от тях двамата, но аз обичам тази негова черта и тя му помага от психологическа гледна точка на корта. Мисля, че без нея нямаше да имаме този Новак Джокович, който всички познаваме. Това негово качество единствено го прави по-автентичен на корта и аз искрено го харесвам. Новак знае кой е и какво е постигнал през кариерата си, така че директно заявява своите цели и няма нужда от фалшива скромност, както на корта, така и извън него" - изказва мнение Дигби.

Източник: Tennis Up To Date

 

 

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Бивш спаринг партньор на Голямата тройка: Джокович е най-арогантният и това му помага Калоян Соколов
Теми:  
atp | интервюта | любопитно | новак джокович | рафаел надал | роджър федерер

Коментари





Следвайте ни в Facebook