Бивш състезател от от топ 10: Не виждам как Димитров би могъл да победи Рубльов

от в 17:18 на 17.03.2022
Калоян Соколов

Григор Димитров се представя по повече от впечатляващ начин на Мастърса в Индиън Уелс, след като до момента е без загубен сет и изглежда изпълнен с увереност да повтори постижението си от миналата година, а именно достигане до полуфиналната фаза. Сега обаче за българина предстои най-сериозното изпитание до момента в турнира, защото ще премери сили с Андрей Рубльов, който се намира във внушителната серия от 12 последователни победи. Логично е именно руснакът да бъде считан за фаворит с оглед на неговите безупречени игри през последните седмици, а въпросното мнение беше споделено и от бившия топ състезател Андрей Чесноков:

"В момента Рубльов прелива от увереност и го показа нагледно в решителните мигове от мача си срещу Хуркач. Той играе на много високо темпо, като не дава на своите опоненти да си поемат въздух и сменя с лекота посоката. Почти всички тенисисти имат трудности да се нагодят към изключителната скорост в действията на Андрей, така че определено го виждам в ролята на потенциален финалист.

В следващия кръг му предстои да играе с Григор Димитров, чийто стил се крепи на разнообразието и отлично си спомням как отстрани Медведев през миналия сезон. Димитров обаче няма нужните оръжия, за да изкара извън ритъм Рубльов и не виждам по какъв начин би могъл да постигне успех, ако Андрей играе със същата мощ и прецизност в ударите си" - завърши някогашният номер 9 в света.

Припомняме ви, че първата ни ракета се е срещал на четири пъти с шампиона от Дубай, а досега балансът между тях е изравнен.

 

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Бивш състезател от от топ 10: Не виждам как Димитров би могъл да победи Рубльов Калоян Соколов
Теми:  
atp | андрей рубльов | андрей чеснаков | бгтенис | григор димитров | индиън уелс | интервюта | любопитно

Коментари





Следвайте ни в Facebook