Бивш топ играч: Хуркач заслужава да бъде в топ 10, ако не и в топ 5

от в 17:29 на 05.04.2021
Диана Андреева

Най-успешният тенисист в историята на Полша -  Войтек Фибак вярва, че шампионът на Miami Open. Хуберт Хуркач може да достигне топ 5 в ранглистата на ATP. Хуберт стана първият поляк, печелил титла на ниво ATP Masters 1000, след като вчера победи Яник Синер в спор за трофея в Маями.

Фибак - бивш номер 10 в света на сингъл и номер 2 на двойки, е единственият друг полски тенисист, печелил ATP титла, а в интервю сподели очакванията си към представянето на Хуберт в бъдеще:

„Цяла Полша следи представянето му и се наслаждава на успехите му. Всеки път, когато говорихме за Ига Швьонтек миналата година, винаги съм споменавал Хуберт в интервютата, защото бях сигурен, че е също толкова талантлив. Придвижва се като Ига на корта - впечатляващо бърз е.

Той има страхотен форхенд и впечатляващ бекхенд. Всички качества на Ига ги виждам и в Хуберт. Така че не съм изненад от представянето му, очаквах го. Хуркач трябва да бъде в топ 10, ако не и в топ 5, и сега го доказва. Той е многофункционален играч, той няма никакви слабости. Много играчи в наши дни не знаят как да реагират на мрежата, а той е безпогрешен там.

Мечтая Хуркач да бъде част от топ 5 и дори топ 3, а бих бил иститски горд ако стане лидер на световната ранглиста и не се промени по отношение на личността му. Това бих искал. Някои хора доказаха, че е възможно - Федерер, Раонич, те са джентълмени, независимо от ситуацията на корта. “


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Бивш топ играч: Хуркач заслужава да бъде в топ 10, ако не и в топ 5 Диана Андреева
Теми:  
хуберт хуркач

Коментари





Следвайте ни в Facebook