Бивш треньор на Федерер: Играта на Надал е близо до съвършенството

от в 11:28 на 17.02.2022
Диана Андреева

Хасе Игуерас е един от най-уважаваните треньори в Тура. Бившият наставник на Роджър Федерер, Пийт Сампрас и Карлос Моя все по-рядко взима участия в медийни изяви, но наскоро бе специален гост в подкаста на Патрик Макенроу - Holding Court with Patrick McEnroe. В него той коментира най-актуалните тенис въпроси, сред които оттетлянето от АТР Тура на Хуан Мартин дел Потро, както и завръщането на Рафаел Надал след контузия. Специално внимание Игуерас отдели на Рафа и неговата историческа 21-ва титла от Големия шлем: 

"За първи път срещнах Рафаел Надал, когато той беше едва на 14 години." - започна Игуерас. "Наблюдавах негова тренировка в Майорка и бях истински впечатлен - това малко момче показваше толкова голямо желание за развитие, беше истински мотивиран. До ден днешен Рафа продължава да работи по същия начин и точно заради това с всеки следващ мач се приближава все повече до съвършенството в тениса.

Наясно съм колко е натоварващо да бъдеш на върха. Рафаел Надал обаче прави всичко да изглежда толкова лесно и това ме привлича истински в неговата игра. В момента Рафа е бих казал най-завършеният състезател в Тура. 

Когато разсъждавам върху стила на игра, който Рафа притежава и върху неговата нагласа към спорта, правя асоциация с Бьорн Борг. Намирам техния начин на мислене за сходен. До скоро вярвах, че Борг е по-устойчив от менталва гледна точка, но промених мнението си." - завърши изказването си той.

Източник: Sportskeeda


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Бивш треньор на Федерер: Играта на Надал е близо до съвършенството Диана Андреева
Теми:  
надал | патрик макенроу | рафаел надал

Коментари





Следвайте ни в Facebook