Бивш треньор на Федерер: Този път завръщането ще бъде много по-трудно за Роджър

от в 10:27 на 20.05.2021
Калоян Соколов

Пол Анакон е едно от най-големите светила в треньорския бизнес и е имал честта да работи с двама от най-талантливите играчи в историята на тениса, а именно Роджър Федерер и Пийт Сампрас. Американският специалист наскоро беше потърсен от NY Times, за да коментира завръщането на Маестрото в Тура, а ето какво точно сподели той:

"Обстоятелствата този път са много различни, защото 40 не е 35 и едва ли ще видим същите чудеса, които Роджър сътвори преди пет сезона, когато отново беше в подобна ситуация. Смятам, че на Ролан Гарос ще му бъде много трудно, но ако тялото му се съхрани добре и всичко е наред с него здравословно, то той със сигурност ще потегли към Уимбълдън с мисълта да спечели турнира, макар че няма да го заяви директно".

Лошото е, че другите състезатели ше усетят неговата уязвимост, защото записа някои неочаквани поражения и по този начин може да изгуби ореола си на почти непобедим, така че Федерер трябва да покаже възможно най-скоро на своите опоненти как все още е способен да побеждава най-добрите в света - завърши Анакон".

 

 

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Бивш треньор на Федерер: Този път завръщането ще бъде много по-трудно за Роджър Калоян Соколов
Теми:  
atp | интервюта | пол анакон | роджър федерер

Коментари





Следвайте ни в Facebook