Бивш треньор на Димитров и двукратен шампион на Уимбълдън почина

от в 12:08 на 22.07.2019
В


Един от бившите треньори на Григор Димитров – Питър Макнамара, е починал на 64-годишна възраст. Австралиецът, който в последните години се бореше с рак на простата, е напуснал този свят по време на съня си в събота вечер.

Макнамара освен като страхотен специалист ще бъде зaпомнен и като страхотен играч на двойки. Той и партньорът му Пол Макнами са печелили две титли на Уимбълдън (1980 и 1982), както и трофея нa Aуcтрелиън Оупън през 1979 година.

За последно Макнамара тренира китайката Киан Ван, с която прекрати взаимоотношения през февруари тази година, а в миналото специалистът бе треньор на Димитров веднага след Петер Лундгрен и именно при него нашето момче успя да дебютира в топ 100. По-късно той беше заменен от Патрик Муратоглу, в чиято академия премина българинът, а ето какво заяви именно фрaнцузинa в Twitter след смърта на колегата си, отчитайки и ролята му в кариерата на Димитров:


"Той беше изключително харизматичен и отдаден на своята работа, както и страхотен съотборник. Той свърши великолепна работа с Григор Димитров, помагайки му да пробие сред професионалистите."


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Бивш треньор на Димитров и двукратен шампион на Уимбълдън почина В

Коментари





Следвайте ни в Facebook