Бивша №1: Иска ми се Шелтън да поднесе изненадата в 1/2-финала срещу Джокович

от в 19:16 на 07.09.2023
Мирела Николова

 

Бен Шелтън не спира да впечатлява с играта си на тазгодишното Открито първенство на САЩ и след като в четвъртфиналната фаза 20-годишният американец надви своя сънародник Франсис Тиафо, сега за младока предстои да се изправи срещу рекордьора по "мейджър" трофеи Новак Джокович. Бившата №1 в света Жустин Енен сподели впечатленията си от показаното от Шелтън до момента, като също така не се поколеба да посочи и кого от двамата тенисисти ще подкрепя в двубоя в петък.

"Той е феноменален. Още когато направи своя пробив на високо ниво в Мелбърн, знаехме, че е специален. Впоследствие той изпита известни проблеми и с нетърпение очакваше началото на US Open, където отново показа най-доброто си лице. Обичаме да наблюдаваме неговата вълнуваща игра, а самият той излъчва свежест и харизма. 

Често говорим за Карлос Алкарас, а сега истински се наслаждаваме и на това, което ни предлага Бен. Не искам да ги сравняваме, но е страхотен фактът, че САЩ отново има състезател, който да се представя на толкова високо ниво и да играе подобен тенис. Чудесно е да го видим на полуфинал.

Моето желание е мачът срещу Новак Джокович да предложи интрига. Иска ми се Шелтън да успее да поднесе изненадата. Не че не искам да видя Джокович да спечели, но ми е любопитно как ще се развие това съперничество и очаквам с нетърпение очертаващия се сблъсък на стилове. Въпросът е дали Шелтън ще може да остане спокоен. Поведението му до момента ме кара да вярвам, че ще успее", коментира носителката на 7 титли от Шлема.

Източник: Eurosport


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Бивша №1: Иска ми се Шелтън да поднесе изненадата в 1/2-финала срещу Джокович Мирела Николова
Теми:  
atp | us open 2023 | бен шелтън | жустин енен | интервю | любопитно | новак джокович

Коментари





Следвайте ни в Facebook