Бивша №4 с емоционално признание: Бях на ръба от самоубийство, плачех непрестанно

от в 22:19 на 13.06.2022
Мирела Николова

Понякога животът ни поставя изпитания, които самите ние не знаем дали сме способни да преодолеем, и именно такъв е случаят с Йелена Докич. Известно е, че бившата №4 в света е била физически малтретирана от своя баща по време на професионалната си кариера, като всяка нейна загуба е била последвана от удари и унижение. През януари пък австралийката разкри, че 18-годишната ѝ връзка е приключила, което впоследствие напълно разрушава живота ѝ и води дори до опит за самоубийство, за който сподели самата тя през сълзи в социалните мрежи.

"28.04.2022 - датата, на която за малко щях да скоча от балкона на 26-ия етаж и да отнема живота си. Никога няма да забравя този ден.

Всичко ми е замъглено. Всичко е мрачно. Без тон, без картина, нищо няма смисъл... само сълзи, тъга, депресия, тревога и болка. Последните 6 месеца бяха тежки. Плачех непрестанно. Беше непоносимо - когато бях на работа, се криех в банята, за да избърша сълзите си, така че никой да не ме види, а вкъщи не спирах да плача неудържимо между четирите стени на стаята ми.

Постоянните емоции на тъга и болка просто не изчезваха и животът ми беше разбит. Обвинявах се, мислех, че не съм достойна да обичам и да бъда обичана, бях изплашена. Имах толкова много неща, за които да бъда благодарна, но не бях и затова започнах да се мразя, исках да сложа край на всичко. Толкова порочен кръг в главата ми, а резултатът - едва не скочих от 26-ия етаж на 28 април.

Никога няма да забравя деня, просто исках болката и страданието да изчезнат. Застанах до ръба, дори не знам как съм намерила смелост да го направя. След това получих професионална помощ и това спаси живота ми.

Не ми е лесно да напиша това, но винаги съм била открита към вас и дълбоко вярвам в силата на споделянето и че така ще помогнем един на друг да се справим с трудностите. Пиша това, защото знам, че не съм единствената, която има такива проблеми. Просто знайте, че не сте сами. 

Не мога да кажа, че в момента се чувствам чудесно, но определено усещам подобрение. Някои дни са по-добри от други и понякога правя стъпка напред, след което крачка назад, но въпреки всичко се боря и вярвам, че мога да се справя с това. Нормално е да се чувствате тъжни, затова просто продължете да се борите. Това се опитвам да правя сега и това ме кара да продължавам напред. Не се срамувайте от това, което изпитвате. Нормално е да се чувствате така и е можете да се справите, просто не спирайте да вярвате. 

Обичам ви всички и ви призовавам да се борите, за да живеете и да се събудите още един ден. Аз ще се завърна по-силна от всякога", завърши емоционално Докич.

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от JELENA DOKIC 🇦🇺🇦🇺🇦🇺 (@dokic_jelena)

 

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Бивша №4 с емоционално признание: Бях на ръба от самоубийство, плачех непрестанно Мирела Николова
Теми:  
wta | йелена докич | любопитно

Коментари





Следвайте ни в Facebook