Бивша номер 4: Баща ми ме риташе до безсъзнание, когато бях само на 16 години

от в 18:15 на 05.11.2022
Калоян Соколов

Тенисът е спорт, който е призван да възпитава спортсменство и добри обноски у състезателите, а вербалната и физическа агресия са абсолютно табу на корта. В последните дни обаче тези уставени през годините традиции бяха потъпкани по възможно най-бруталния начин, след като в социалните мрежи изтече клип как по време на юношески турнир в Сърбия станахме свидетели на това как мъж на средна възраст от азиатски произход нанася серия от удари на своята невръстна дъщеря, която впоследствие пада на земята от изпитаната болка, а родителят продължава да я рита и в това положение.

Въпросната ситуация веднага набра популярност сред тенис обществеността и редица звезди на спорта се обединиха около мнението, че случилото се е недопустимо и бащата трябва да понесе своите правни последици.В крайна сметка сръбската прокуратура вече е образувала досъдебно производство, а бившата номер четири Йелена Докич призна, че е изживяла нещо подобно през своята кариера, а ето и какво гласи нейния разказ:

"Беше отвратително да наблюдавам цялото това нещо, тъй като моят баща ми е посягал по същия начин. Той ме риташе, докато изпаднах в безсъзнание само седмица преди US Open, когато бях на 16 години и това не бе единственият път. За съжаление това, което се случва зад затворените врати, е още по-лошо", споделя родената в Югославия бивша тенисистка, която на 11 емигрира със семейството си в Австралия.

"Чух, че бащата и треньорът на това 14-годишно момиче вече е удрял някого в друга тенис академия. И след това прави същото с дъщеря си. Не разбирам защо се позволява това да продължава да се случва. Той вече е изгонен от няколко клуба, но продължава да ходи на турнири, защото системата е пробита. При нормални условия този човек не би трябвало до се доближи до тенис корт" - разказва Йелена.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Бивша номер 4: Баща ми ме риташе до безсъзнание, когато бях само на 16 години Калоян Соколов
Теми:  
wta | интервюта | йелена докич | любопитно

Коментари





Следвайте ни в Facebook