Бивша номер едно за Китай: Тази страна извършва престъпления срещу човечеството

от в 19:19 на 12.12.2021
Калоян Соколов

По-малко от два месеца ни делят от Зимните олимпийски игри, които ще се състоят в китайската столица Пекин между 4 и 20 февруари догодина. Провеждането на събитието обаче изглежда, че няма да протече особено гладно за домакините, защото множество спортисти призовават за бойкотирането на Олимпиадата, а към тях се присъедини бившата първа ракета на света Крис Евърт.

Американката е все още изключително възмутена от потулването на случая с изчезналата тенисистка Пен Шуай. Засега бившата полуфиналистка от Откритото първенство на САЩ е наглед в безопасност, след като шефът на олимпийския комитет Томас Бах съумя да се свърже на два пъти с нея, но азиатката е подозрително неконтактна и това навява всички на мисълта как тя в момента не е свободна личност.

Евърт пък изрази недоумението си от факта, че държава като Китай е получила правото да приеме един от най-големите спортни форуми, имайки предвид престъпленията срещу човечеството, които според нея се извършват там. 18-кратната шампионка от Шлема призна възмущението си, когато същото състезание се е провело неотдавна в Русия и според нея всичко това показва безрезервната подкрепа към една корумпирана система.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Бивша номер едно за Китай: Тази страна извършва престъпления срещу човечеството Калоян Соколов
Теми:  
wta | зимни олимпийски игри | интервюта | китай | крис евърт | русия

Коментари





Следвайте ни в Facebook