Бивша състезателка критикува поведението на Зверев: Уврежда целия имидж на тениса

от в 11:50 на 02.07.2020
Анисия Стоева


Шест дни след отмяната на Adria Tour Александър Зверев наруши правилата за самоизолация. Той беше заснет да купонясва в клуб, препълнен с хора, на плажа в Монако. Зверев трябваше да бъде под карантита в продължение на 14 дни, тъй като беше във физически контакт с тенисисти, които бяха тествани положително в Задар, Хърватия. Освен това той публично обеща за същото, но не успя да се задържи за две седмици на затворено място.

Това вбеси много специалисти и служители в света на тениса. Наскоро бивша професионална тенисистка от Германия-Барбара Ритнер, отправи своето възмущение към Саша: „Явно Саша не е разбрал нещо за отговорността и примера за подражание. Уврежда целия имидж на тениса. Подобни действия означават и голяма загуба на добрия имидж за него в Германия и в международен план. Това е тъжно. Бях шокирана от видеото ”- каза тя пред Bild.



Първата ракета на Германия- Александър Зверев, трябва да играе демонстративен турнир в Берлин в средата на юли, а 47-годишната Ритнер е ръководител на събитието. Ето какво спомена тя:

„Не нося отговорност дали Саша Зверев трябва да бъде наказан за това. Мисля, че се наказва със загуба на имидж, защото това е недопустимо. Няма да го изключим, но днес той ще бъде тестван отново и след това ще премине в изолация и ще тренира сам, надявам се “- каза Ритнер.

зверев

„Той трябва да се придържа към правилата с нас. Няма да го видите да купонясва в някой клуб в Берлин. Ако направи това, ще го изключим. Това прави всичко изключително съмнително, турнирите вече губят все повече доверие. Ако имаме положителни случаи, цялата организация ще се срине. "

Демонстративното събитие в Германия ще се проведе от 13 до 15 юли. В него ще вземат участие шестима мъже и шест жени. Събитието трябва да се проведе на стадион Щефи Граф в Берлин, като само 1000 зрители ще бъдат допуснати на спортната арена.


зверев

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Бивша състезателка критикува поведението на Зверев: Уврежда целия имидж на тениса Анисия Стоева

Коментари





Следвайте ни в Facebook