Бивша тенисистка от топ 30 е на път да прекрати своята кариера принудително

от в 13:44 на 22.01.2021
Калоян Соколов

Времената, в които Лора Робсън беше една от най-обещаващите тенисистки в женския Тур изглеждат безкрайно далеч. Таланатливата тенисистка проби в топ 30 на едва 20-годишна възраст и вече имаше два осминафинала в Големия шлем на сметката си. Преди осем години Лора се класира за четвъртия кръг на Откритото първенство на САЩ, ставайки първата британка с подобен резултат от 14 сезона насам, а по пътя си към това постижение тя надигра легенди на играта като Ким Клайстерс и Ли На. Освен това младата британка печели сребърен медал на Олимпийските игри в Лондон заедно с Анди Мъри в смесените двойки.

За съжаление, звездата на Робсън залязва толкова бързо колкото и се появява. Контузиите я съпътстват непрестанно през нейната кариера и тя почти няма появи на турнири през последните седем години, което я изважда изцяло от графиките на световната ранглиста. Наскоро 27-годишната състезателка претърпя трета поредна операция на тазобедрената си става и далеч не звучи оптимистично спрямо своето бъдеще в професионалния спорт:

"Вече навърших 27 години и патериците бяха подаръка ми за рождения ден. Тази седмица отново трябваше да се подложа на хирургическа намеса. Постарах се максимално да продължа тренировъчния процес, но в един момент болката стана непоносима. Лекарите ме посъветваха да не отлагам и да направя операцията.

Все още не е ясно колко добре мога да играя тенис. Много зависи дали ще се завърна отново на корта от това как протича възстановяването ми. Просто искам да бъда щастлив и да живея без болка. Благодаря на всички, които ми помагат да се справя с трудностите".


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Бивша тенисистка от топ 30 е на път да прекрати своята кариера принудително Калоян Соколов
Теми:  
лора робсън | отказване

Коментари





Следвайте ни в Facebook