Бившата шампионка Андрееску оцеля в същински трилър в първия кръг на US Open!

от в 08:28 на 01.09.2021
Калоян Соколов

Всички си спомняме как Бианка Андрееску спечели титлата на US Open пред два сезона, когато беше едва на 19 години и не остави никакви шансове на Серина Уилямс. Оттогава обаче канадката трябваше да мине през куп контузии и резултатите ѝ далеч не са бляскави, което я постави в трудна позиция преди тазгодишните битки в Ню Йорк, където ще трябва да брани завоюваните преди 24 месеца точки.

Световната номер седем обаче показа нагледно, че е готова за предизвикателството и се справи със съпротивата на Виктория Голубич, която се намира в страхотна форма през последните месеци. Андрееску изоставаше с пробив в решителния сет, но нейната мощ все пак взе връх и тя се наложи със 7:5 6:4 7:5, осигурявайки си сблъсък с Лорън Дейвис в следващия кръг.

Шестата поставена не стартира никак убедителна, а грешките бяха константа за нея в дебютните минути, като така швейцарката логично взе аванс от 5:3. Изведнъж мощните удари на канадката започнаха да намират линните, а това доведе до обрат в събитията на корта и тя се поздрави с успеха в откриващата част.

Амплитудите в представянето на бившата шампионка продължиха с пълна сила, докато Голубич държеше едно постоянно високо ниво на представяне и това се отрази на резултата, където съвсем скоро вече имахме пълно равенство. Надмощието продължи да бъде на страната на непоставената и в решителния сет, само че Андрееску отново намери сили да разгърне агресивния си стил на игра и до доведе нещата до успешна за себе си развръзка.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Бившата шампионка Андрееску оцеля в същински трилър в първия кръг на US Open! Калоян Соколов
Теми:  
us open | wta | бианка андрееску | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook