Бившият президент на френската федерация бе обвинен в сексуално насилие

от в 11:13 на 25.06.2022
Калоян Соколов

Жан Гашасен е добре позната фигура в света на тениса, след като в продължение на осем години беше начело на Френската тенис федерация. Бившият управник почти неизменно заемаше място в ложите на Ролан Гарос и искрено се вълнуваше от мачовете на своите сънародници, но неговата напреднала възраст го накара да се оттегли от поста си. 81-годишният Гашасен е истинска спортна звезда в страната си, тъй като е най-добрият играч на националния отбор по ръгби през 60-те години и извежда съотборниците си до триумф в престижната надпревара на "Шестте нации" през 1968г. 

Сега обаче някогашният спортист е на път да изгуби уважението на народа, защото беше обвинен в сексуално насилие от млада жена. Случаят се разиграва на 23 юни, когато възрастният мъж участва в среща за развитието на ръгби лигата в региона на Окситания. Вечерта Гашасен посещава казино, където се запознава с въпросната дама, която твърди как той я е целунал по устата, макар че тя се е опитала да го отблъсне.

Ответната реакция не закъснява и вече съществува подадена жалба срещу тенис деятеля, чието изслушване предстои да се проведе през идните дни и впоследствие ще стана ясно дали ще се предприемат някакив по-строги санкции срещу французина.

Източник: L'Equipe

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Бившият президент на френската федерация бе обвинен в сексуално насилие Калоян Соколов
Теми:  
жан гашасен | любопитно

Коментари





Следвайте ни в Facebook