Бившият треньор на Федерер: Проблемите на Джокович са психологически, трябва му мотивация

от в 18:57 на 28.03.2024
Калоян Соколов

Настоящият сезон определено започва трудно за Новак Джокович, който все още няма спечелена титла и трябваше да претърпи една от най-изненадващите загуби в кариерата си на надпреварата в Индиън Уелс, отстъпвайки на световния номер 123 - Лука Нарди. Самият Ноле сподели, че е останал изненадан колко слабо е играл и явно всичко това е довело до сериозни разногласия в неговия щаб, имайки предвид вчерашната раздяла на Джокович с неговия наставник Горан Иванишевич, който беше неотлъчно до него през последните 6 години.

Според Иван Любичич обаче феновете на 24-кратния шампион от Шлема не бива да се притесняват прекалено много. Бившият треньор на Роджър Федерер е уверен, че Ноле все още притежава всички спортно-технически качества да доминира в ATP Тура и просто трябва отново да намери нужното ниво на мотивация за целта:

"Проблемите на Новак са изцяло психологически. Бъдете сигурни, че той не е забравил как да играе тенис. Несъмнено Ноле трябва да намери начин да запази огъня вътре в себе си, защото иначе не би могъл да е същият играч. Свикнали сме да го гледаме как се бори за всяка точка и да завладява постепенно всеки един сантиметър от корта. Ако не намери мотивацията да прави това отново, то може да му е много трудно да печели. Аз обаче вярвам, че истинските му цели са свързани с Ролан Гарос, Уимбълдън и Олимпиадата в Париж, така че той ще съумее да се възстанови от проблемите си навреме, за да заиграе отново най-добрия си тенис.

Истината е, че всяка една загуба на Новак се приема като огромна сензация и нещата се преекспонират. Той загуби от Синер в Мелбърн, което вече трябва да се приема като нещо съвсем нормално. Да, в Индиън Уелс записа неприятно поражение, но той има лукса да избира на кои турнири да се хвърли максимално и смятам, че те тепърва предстоят" - предположи някогашният номер 3 в света.

Източник: Tennis 365

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Бившият треньор на Федерер: Проблемите на Джокович са психологически, трябва му мотивация Калоян Соколов
Теми:  
atp | иван любичич | интервюта | новак джокович

Коментари





Следвайте ни в Facebook