Бившият номер едно е аут: Де Минор взе краката на Медведев и сложи край на клей мъките му

от в 17:00 на 03.06.2024
Калоян Соколов

Алекс Де Минор сложи край на клей мъките на Даниил Медведев и се класира за втория си 1/4-финал в Големия шлем през своята кариера. Австралиецът беше губил цели 6 от 8-те си срещи с настоящия номер четири, само че днес категоричено австралиецът беше по-добър от двамата на корта и се наложи с крайното 4:6 6:2 6:1 6:3 за 2 часа и 49 минути, а във финалната осмица "Демона" ще премери сили с един измежду Холгер Руне и Александър Зверев, като днешната му победа е с огромно значение за него, тъй като ще му позволи да намери място в топ 10 след края на Ролан Гарос.

Бившият номер едно започна по-добре мача от своя съперник и още в първия гейм си осигури три поредни брейкбола, само че не можа да се възползва от тях и австралиецът затвори дебютното си подаване в своя полза, печелейки 5 поредни точки. Руснакът обаче категорично беше по-стабилен от двамата на корта и много скоро се поздрави със заслужени пробив, за да поведе с 2:1.

Оттам насетне Де Минор водеше играта и правеше чудеса от храброст в дефанзивен план, а неговата устойчивост му позволяваше да печели по-голямата част от епичните размени от дъното на корта, които изобилстваха в двубоя. Медведев пък някак съумяваше да се извади от всяка една трудна ситуация и спаси точки за рибрейк в три от следващите си четири сервис гейма, с което си осигури успеха в този толкова тежък физически откриващ сет.

Втората част стартира напълно равностойно, но се виждаше как австралиецът изглежда по-свеж от двамата на корта и правеше многи повече уинъри спрямо своя опонент. Бившият шампион от US Open почти непрекъснато се намираше в дефанзивна позиция и очевидно изпитваше трудности да се справи с темпото на 11-ия поставен, след като взе медицинско прекъсване при 2:2 гейма. Тази пауза обаче не помогна на Медведев, чието движение ставаше все по-влошено, а Де Минор буквално летеше по корта и спечели следващите 4 гейма, за да сложи точка на спора във втория сет.

Третата част се превърна в същинска тенис лекция на по-нискоранкирания тенисист, чиято серия достигна до 7 поредни взети гейма, докато играта на руснака се разпадаше на съставните си части и той намери сили единствено да се разпише в резултата с почетен гейм и така бързоногият австрлиец се доближи само на сет от дебютния си 1/4-финал на Ролан Гарос.

Доминацията на световния номер 11 продължи с пълна сила в четвъртата част, където той моментално осъществи пробив, но Медведев беше твърдо решен да се бори и първата почивка дойде при 2:1 гейма в полза на бившия номер едно. Завръщането на московчанина обаче продължи само няколко минути, защото той не спираше да прави непредизвикани грешки от елементарни позиции, а Де Минор достигаше до всяко едно негово агресивно продължение и завоюва 5 от следващите 6 гейма, за да запише една от най-големите победи в своята кариера, превръщайки се в първия австралийски тенисист във финалната осмица на състезанието в Париж, откакто Лейтън Хюит стори това за последно през 2004-та година.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Бившият номер едно е аут: Де Минор взе краката на Медведев и сложи край на клей мъките му Калоян Соколов
Теми:  
atp | алекс де минор | даниил медведев | Обзори | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook