Бившият треньор на Нишикори си спомни за забавна случка с Федерер

от в 20:41 на 29.04.2020
Марк Хаджижеков


Треньорът и бивш аржентински тенисист - Данте Ботини, говори пред подкаста Камбио де Ладо за най-различни теми, като експертът спомена и любопитен епизод с Роджър Федерер и Кей Нишикори: „Бяхме се договорили, че Роджър Федерер ще тренира с Кей Нишикори на следващия ден в Хале. 

Предишният ден мой приятел, когато му казах, че ще тренирам с Роджър, ми даде снимка от младежки шампионат, в който той разпозна Федерер, когато той е бил на 15, а аз - на 17. Когато му показах снимката, Федерер беше изненадан; той ми каза, че е спечелил този турнир и това му е вдъхнало голяма увереност, защото тогава той победи Жулиен Жампиер, който по онова време беше най-добрият в света на младежко ниво.


Japan tennis star Kei Nishikori parts ways with coach Dante ...

Той се разсмя и ми каза, че тази седмица е била много важна за него. Той си спомни абсолютно всичко”, разкри той, цитиран от Пунто де Брейк. Швейцарецът се радва на огромна популярност в света на спорта до такава степен, че е наричан жива легенда на своето време.


Bottini, el argentino que está detrás de Nishikori - Clarín

Като се имат предвид неговите постижения, Федерер се счита за един от най-великите тенисисти за всички времена, като много играчи и анализатори го смятат именно за най-великия. Той е бил наричан и най-страхотният атлет на своето поколение.


La divertida anécdota con la que Dante Bottini puso a prueba la ...

Tennis.com го посочи като най-великия мъжки играч от Откритата ера. Никой друг тенисист от мъжки пол не е спечелил 20 титли от Големия шлем, като ,,Маестрото" е играл и общо 31 ,,Мейджър" финала, включително 10 подред. Той е бил и на върха на ранглистата повече седмици от всеки друг играч от мъжки пол.


Източник: Tennisworldusa.org


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Бившият треньор на Нишикори си спомни за забавна случка с Федерер Марк Хаджижеков

Коментари





Следвайте ни в Facebook