BJK Cup: Бенчич поведе Швейцария към първи успех; Световната №131 изненада Мертенс

от в 01:07 на 03.11.2021
Владислав Риждов

Във вчерашния ден продължиха мачовете от груповата фаза на Billie Jean King Cup. В надпреварата, която се провежда в Чехия, участват 12 отбора, които са разделени в три групи по четири отбора.

Тимът на Русия откри участието си в турнира по безапелационен начин, надигрвайки състава на Канада с 3:0 победи. Дария Касаткина изигра силен мач срещу Карол Зао и изведе състава си напред в общия резултат. Световната №28 се справи с канадската си съперничка за по-малко от час престой на корта - 6:3 6:1. Далеч по-трудна бе задачата пред първата ракета на рускините - Анастасия Павлюченкова. Павлюченкова бе поставена под напрежение, но сломи съпротивата на Ребека Марино с 6:4 4:6 6:2, като по този начин подсигури крайния успех на своя отбор. Вероника Кудерметова и Людмила Самсонова добършиха започнатото за Сборная с комфортна победа на двойки срещу Габриела Дабровски и Ребека Мерино.

Австралия също записа дебютна победа в груповата фаза. Австралийките, без Ашли Барти в своя състав, пречупиха Белгия и по този начин заемат първото място в група B. Дария Гаврилова, която изигра едва петия си мач от началото на годината и първи от февруари насам, победи Грет Мийнен с 6:4 1:6 6:4, за да даде предимство на отбора си. Сторм Сандър поднесе изненадата на деня, след като реализира впечатляващ обрат срещу първата ракета на Белгия - Елизе Мертенс. Световната №131 загуби откриващата част с 6:3, ала след това се окопити и дори не даде гейм на по-високо ранкираната си съперничка в реителната част. Белгийките все пак се добраха до ценна точка в сблъсъка след успеха на Мийнен и Мертенс над Сандърс и Елен Перес в последователни сетове - 6:2 6:4.

В един от интересните сблъсъци от втория ден на турнира Словакия пребори представителките на САЩ и се настани на второ място в своята група. Виктория Кузмова не даде сет на Шелби Роджърс в откриващия мач от сблъсъка, преди Даниел Колинс да върне паритета след безапелационен успех над Анна-Каролина Шмидлова с 6:3 6:2. В двубоя на двойки, който щеше реши крайния победител, Михаликова и Кузмова се представиха на високо ниво, за да надделеят над Каролин Долъхайд и Коко Вандевег с 6:2 (5)6:7 12:10, спасявайки мачбол по пътя си към победата.

В мач между два от най-силните състави в надпреварата Швейцария преодоля по категоричен начин Германия, за да си гарантира първи успех на старта на груповата фаза. Без изненади протече откриващият мач, след като Виктория Голубич победи Андреа Петкович в оспорван мач, за да доближи страната си до успеха. В последвалата среща Белинда Бенчич се изправи срещу Анжелик Кербер. Двете състезателки си спретнаха здрава битка, ала златната медалистка от Токио бе по-стабилна и въпреки че загуби първия сет, в следващите две части не остави шансове на световната №9. Класическото 3:0 бе оформено от тандема Голубич/Тайхман, които постигнаха рутинен успех над Анна-Лена Фридсам и Настасия Шунк с 6:1 6:2.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
BJK Cup: Бенчич поведе Швейцария към първи успех; Световната №131 изненада Мертенс Владислав Риждов
Теми:  
billie jean king cup | billie jean king cup finals | bjk cup | ангелик кербер | белинда бенчич | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook