BJK Cup: Шампионките от Франция са аут след нов провал; САЩ ще спорят за място на финала

от в 00:45 на 04.11.2021
Владислав Риждов

Финалната фаза от отборната надпревара Billie Jean King Cup продължава. В днешния ден се изиграха последните срещи от група А, докато САЩ се противопостави на състава на Испания.

В откриващия сблъсък от програмата Франция претърпя ново разочарование. Защитаващите титлата си французойки преклониха глава пред руския отбор и така се простиха с шансовете си за продължаване към полуфиналите. Клара Бюрел вдъхна надежда на своите съотборнички за победа, след като намери сили да осъществи обрат срещу Екатерина Александрова, за да даде преднина на предвождания от Жулиен Бенето състав. В последвалия двубой на корта излязоха Ализе Корне и Анастасия Павлюченкова. Мачът започна обещаващо за световната №59, която поведе със сет на руската си опонентка и бе на крачка от това да гарантира победата за страната си. Павлюченкова обаче показа добър тенис и осъществи обрат, изравнявайки общия резултат. В решителната среща при тандемите Самсонова и Кудерметова се справиха по категоричен начин с Бюрел и Корне, като по този начин си подсигуриха продължаването към 1/2-финалите.

САЩ също гарантираха мястото си в заключителната фаза, след като се справиха със състава на Испанния в среща от група С. Слоан Стивънс беше поставена под напрежение, но записа дебютна победа в надпреварата, преодолявайки съпротивата на световната №66 Нурия Паризас-Диас с резултат 6:4 6:4. Крайната победа за американките бе подпечатана по категоричен начин от Даниел Колинс, която даде само гейм на представителката на Испания, Сара Сорибес Тормо - 6:1 6:0. Испанските избраннички все пак зарадваха феновете си с почетен успех, след като в мача на двойки Алиона Болсова и Ребека Масарова победиха Карълайн Долъхайд и Коко Вандевег. Въпреки че не успя да помогне на съотборничките си през днешния ден, това се оказа последното появяване на корта за Карла Суарес Наваро, която прекратява състезателната си кариера.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
BJK Cup: Шампионките от Франция са аут след нов провал; САЩ ще спорят за място на финала Владислав Риждов
Теми:  
billie jean king cup | billie jean king cup finals | ализе корне | анастасия павлюченкова | Даниел Колинс | карла суарес наваро

Коментари





Следвайте ни в Facebook