Благодарение на силните изяви в Шанхай: Григор ще запише рекордно класиране от 3 години насам

от в 08:59 на 14.10.2023
Калоян Соколов

Григор Димитров нагледно показа, че никога не трябва да бъде отписван и на 32-годишна възраст играе най-добрия си тенис. Българинът се представя феноменално на "Мастърса" в Шанхай, като записа успех над топ поставения Карлос Алкарас, а освен това отстрани винаги опасните Карен Хачанов и Николас Джари.

Това доближи първата ни ракета на само една победа от класиране за втори "Мастърс 1000" финал в неговата кариера и освен това той ще добави поне 315 точки за световната ранглиста, което ще го изстреля до номер 16 в класацията на ATP. 

Въпросната позиция би била най-високата за българина от близо три години насам, като за последно Димитров е бил толкова високо в подреждането през месец март, 2021-ва година. 

Любопитното е, че ако днес родният ни представител надвие Андрей Рубльов, то ще спечели още 3 позиции в световната ранглиста, а титла би означавала, че световният номер 19 ще се изкачи с общо осем позиции напред и от понеделник ще заема 11-то място в ранглистата.

Припомняме ви, че за последно Гришо беше част от топ 10 през 2018-а година, а ако действително той грабне трофея в китайския мегаполис, то можем и да мечтаем за негово класиране на ATP финалите в Торино, но все още е прекалено рано за подобен тип сметки.

 

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Благодарение на силните изяви в Шанхай: Григор ще запише рекордно класиране от 3 години насам Калоян Соколов
Теми:  
atp | бгтенис | григор димитров | ранглиста | шанхай

Коментари





Следвайте ни в Facebook