"Благодаря ти, Пике": Вавринка нападна футболната легенда заради фарс на "Купа Дейвис"

от в 18:58 на 12.09.2023
Калоян Соколов

Стан Вавринка разкритикува остро Жерар Пике. Припомняме ви, че легендата на футболния Барселона е основател на компанията "Kosmos", която през 2018-а година подписа договор на стойност 3 милиарда долара с ITF, чрез който Пике придоби правата за организирането на "Купа Дейвис".

Идеята на испанеца беше да се създаде нов формат, чиято основна идея се коренеше в това да наподоби Световното първенство по футбол, като в крайна сметка се стигна до премахването на домакинския фактор и финалите на турнира започнаха да се провеждат в един предварително избран град.

Това обаче доведе до огромен отлив на фенове и до голяма степен погуби автентичната атмосфера на състезанието, тъй като форумът далеч няма популярността на Световното първенство по футбол и твърде малко хора се оказаха готови да пропътуват разстоянието до друга държава, за да подкрепят отбора си. 

Точно празните трибуните са нещото, което разгневи Вавринка и го накара да изрази недоволството си от организацията на надпреварата

" Благодаря ти, Жерар Пике! Благодаря ти, ITF! Франция срещу Швейцария в Манчестър? Уау - гласеше постът на 3-кратния "мейджър" шампион в социалните мрежи, от който ясно си личеше какво е мнението му за новия регламент на отборното състезание.

Припомняме ви, че швейцарците са в група с тимовете на Великобритания, Австралия и Франция, а засега изглежда малко вероятно шампионите от 2014-та да заемат едно от първите две места и да се класират за финалите в Малага, защото Вавринка преди малко допусна поражение от Уго Юмбер и така французите се поздравиха с крайния успех в сблъсъка, тъй като Адриан Манарино преди това беше победил Доминик Щрикер.

Добрите новини за Стан са свързани с това, че договорът на "Kosmos" беше прекратен по-рано през годината и вероятно ще видим завръщане към традициите на надпреварата през следващия сезон.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
"Благодаря ти, Пике": Вавринка нападна футболната легенда заради фарс на "Купа Дейвис" Калоян Соколов
Теми:  
ITF | жерар пике | любопино | Стан Вавринка

Коментари





Следвайте ни в Facebook