Благодарим, Доминаторе: Тийм показа класата си за последно и бе изпратен на крака във Виена

от в 19:35 на 22.10.2024
Калоян Соколов

Славната кариера на 31-годишния Доминик Тийм е вече в историята. Бившият номер три хвърли всички сили и даде едно последно достойно шоу на зрителите във Виена, но това не беше достатъчно, за да преодолее съпротивата на италианеца Лусиано Дардери, който върна пробив и отрази сетбол в откриващия сет, след което пое контрола над развитието на срещата и се наложи с крайното 7:6(6) 6:3 за 1 час и 32 минути игрово време, за да запише първата си победа в кариерата на закрити твърди кортове, осигурявайки си среща във втория кръг на турнира във Виена с един измежду Кей Нишикори и Джак Дрейпър.

Така публиката ще трябва да се раздели с бившия шампион на US Open, който зa период от 5 години беше сред най-големите конкуренти на Голямата тройка, завоюва 17 ATP титли, изигра още 3 финала в Големия шлем и спечели сърцата на всички тенис фенове със своята страхотна харизма на корта и атрактивен стил на игра, който ще запомним най-вече с неговия марков топовен бекхенд с една ръка.

Самата среща стартира положително за местния любимец, чийто сервис работеше на много добро ниво, а ударите му от основната линия пронизваха безотказно линиите. Доминатора се развиха сериозно в петия гейм, когато осъществи пробив след мълниеносен бекхенд по правата и безпроблемно затвърди взетото предимство, за да поведе с 4:2 гейма.

Дардери отговори на предизвикателството и намали сериозно непредизвиканите си грешки, а Тийм позагуби острота в свояа игра, което позволи на италианеца да осъществи рибрейк и да доведе нещата до тайбрек. Там местният любимец взе ранен мини пробив аванс и поддържаше този аванс до 5:3 в своя полза, но световният номер 42 спечели 5 от следващите 6 разигравания, за да сложи точка на спора в сета.

Това до голяма степен сложи край на интригата в срещата, тъй като си пролича как бившият шампион почти не е играл състезателен тенис през последните 5 месеца и Дардери съумя да го пробие на два пъти и да сложи край на втората част за едва 33 минути, а големият герой на австрийската публика можеше да събере един последен тур от овации и да се оттегли като един от най-успешните играчи на последното десетилетие.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Благодарим, Доминаторе: Тийм показа класата си за последно и бе изпратен на крака във Виена Калоян Соколов
Теми:  
atp | виена | доминик тийм | лусиано дардери | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook