"Благодарим ти, Доми": Кицбюел се раздели завинаги с бившия шампион Доминик Тийм

от в 08:24 на 24.07.2024
Калоян Соколов

Доминик Тийм изигра последния си мач в кариерата на ATP 250 турнира в Кицбюел, където е бивш шампион и през миналата година изигра именно там вероятно последния си изобщо финал в професионалния тенис. Някогашният номер три още преди няколко месеца обяви че 2024-та ще е последната година в неговата кариера, тъй като не може да се справи с проблемите в китката на играещата си ръка.

Това решене определено изглежда правилно към днешната дата, колкото и тъжно да звучи, защото вчера Тийм записа осма загуба в последните си 10 мача, отсъпвайки на Тиаго Аугустин Тиранте с 2:6 4:6 (световен номер 101) и така австриецът ще напусне топ 200 на света от следващата седмица. Мачът стартира със серия от 4 поредни гейма на аржентинеца, като бившия шампион от US Open спечели едва 25 процента от разиграванията на втория си сервис и много скоро вече изоставаше в сетовете.

Втората част се развиваше далеч по-равностойно и Тийм показа висококачествен тенис, имайки предвид, че неговите уинъри преобладаваха спрямо непредизвиканите грешки. Местният любимец неизменно излизаше напред в резултата до 4:3 в своя полза, но тогава Тиранте показа защо през миналата седмица надви самия Андрей Рубльов и спечели следващите 3 гейма, за да продължи към 1/8-финалите на състезанието, където ще се срещна със защитаващия шампион Себастиан Баез.

Впоследствие домакиние организираха специална церемония за своя герой, в която той можеше да види кадрите от най-запомнящите се свои моменти на корта в Кицбюел, като накрая беше почетен със специален трофей и надпис "Благодарим ти, Доми" в центъра на корта. Засега Тийм планира да вземе участие с "уайлд кард" на US Open и ATP 500 турнира във Виена, след което да сложи край на своята професионална кариера.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
"Благодарим ти, Доми": Кицбюел се раздели завинаги с бившия шампион Доминик Тийм Калоян Соколов
Теми:  
atp | доминик тийм | кицбюел | любопитно | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook