Благодарим ви, легенди! Джокович спечели последния си тенис дуел с новия си приятел Надал

от в 22:08 на 19.10.2024
Калоян Соколов

Новак Джокович триумфира в 61-вия и последен дуел между него и Рафаел Надал. Двамата най-успешни тенисисти премериха сили в мач за третото място на демонстративното състезание "Six Kings Slam" в столицата на Саудитска Арабия - Рияд. Резултатът обаче беше последното, което имаше значение в този мач, а големите легенди на световния тенис дариха публиката с едно заппомнящо се финално шоу, което завърши с логична победа на "Джокера" - 6:2 7:6(5) за 1 час и 31 минути игрово време.

Сърбинът обаче много добре знаеше, че феновете са в залата най-вече заради Матадора, който изигра предпоследния си турнир в своята кариера и джентълменски насочи аплодисментите към ибериеца, като накрая двамата големи съперници се прегърнаха приятелски, а сърбинът помоли Рафа да остане още малко в тениса и да не се отказва от професионалния спорт.

Двубоят започна с пробив за балканеца още в първия гейм, след като той пласира страхотен минаващ удар при опита на Надал да го изненада с прийома сервис-воле. Постепенно Матадора намери добър ритъм на игра и показа, че все още може да играе на най-високо ниво, но Джокович изглеждаше като непреодолимо препятствие за испанеца към този момент и фаворитът осъществи нов брейк в осмия гейм, който му позволи да затвори скоропостижно първия сет.

Настоящият номер четири не намали оборотите и веднага се оказа напред с пробив във втората част, но точно тогава 22-кратният "мейджър" шампион взриви залата с изпълнението на няколко от своите маркови форхенди, за да осъществи рибрейк.

Играта се движеше напълно равностойно до 4:4, когато Ноле реализира нов брейк и сервираше за крайната победа, само че Надал нямаше намерение да приключва толкова бързо последния си тенис танц със сърбина и за пореден път показа, че никога не можеше да бъде отписван, достигайки до тайбрек.

В него видяхме най-доброто от легендарните тенисисти, които видимо увеличиха оборотите на игра и всеки един от тях се опита да спечели дългия 13-ти гейм, като Матадора водеше неизменно в първата половина от тайбрека, но накрая не издържа на темпото от другата страна на мрежата и беше време за един последен поздрав на корта между двамата тенис титани, на които можем само да благодарим за емоциите, с които ни дариха през последните близо 2 десетилетия!


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Благодарим ви, легенди! Джокович спечели последния си тенис дуел с новия си приятел Надал Калоян Соколов
Теми:  
atp | six kings slam | новак джокович | Обзори | рафаел надал | рияд

Коментари





Следвайте ни в Facebook