Бледа своя сянка и в Барселона: Рубльов отново загуби на старта в турнир, който е печелил

от в 18:35 на 16.04.2024
Елеонора Александрова

Последният месец се оказа истински кошмар за Андрей Рубльов. Руснакът, който в момента е под номер 8 в световната ранглиста, не е печелил сет от месец насам, а днес той трябваше да понесе четвърто поредно поражение. Днес Брендън Накашима победи втория в схемата на турнира в Барселона, надигравайки го с 6:4, 7:6(6) и така в следващия кръг той ще срещне победителя от срещата между Томас Мартин Ечевери и Ник Хардт.

Рубльов започна да допуска множество грешки още в самото начало на срещата, като това позволи на световния номер 87 да достигне до точка за пробив още в третия гейм, но опитът на руснака му позволи да се спаси от трудното положение. В следващите минути сервис играта на 8-мия в света бе стабилизирана, което направи нещата на корта много равностойни. Демоните от началото на сета се завърнаха в деветия гейм, което позволи на Накашима изцяло да доминира играта и по този начин не само да реализира решителен брейк за изхода на частта.

Високото темпо, което американецът наложи в края на първата част, се запази и във втората, където той още в първия гейм можеше да поведе с пробив. Рубльов обаче отново се спаси и удържаше атаките на своя съперник до последно, за да достигне до тайбрек. В началото на дългия гейм видяхме най-добрата версия на Рубльов в мача, като той доминираше над опонента си и пръв реализира мини пробив, но нервите отново обзеха втория поставен и неговата игра изцяло се срина, като изглежда руснакът все още не е забравил дисквалификацията в Дубай и накрая предаде мача с поредна непредизвикана грешка, а това го накара да унищожи ракетата си в земята, докато световният номер 87 можеше да отпразнува една от най-значимите победи в кариерата си.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Бледа своя сянка и в Барселона: Рубльов отново загуби на старта в турнир, който е печелил Елеонора Александрова
Теми:  
atp | андрей рубльов | барселона | брендън накашима

Коментари





Следвайте ни в Facebook