Блестящ Алиасим спря победната серия на Зверев и изстреля Канада към 1/2-финалите!

от в 13:38 на 06.01.2022
Владислав Риждов

Канада е четвъртата сигурна страна полуфиналист на тазгодишното издание на ATP Cup, след като по-рано днес Денис Шаповалов даде аванс на държавата си след победа над Ян-Ленард Щруф, а по-късно Феликс Оже-Алиасим постигна най-големия успех в кариерата си до момента, надделявайки над Александър Зверев с 6:4 4:6 6:3. Канадецът демонстрира изключително ниво на игра и по този начин сложи край на победната серия на третия в света от пет поредни победи, започнала на Финалите в Торино през миналия сезон. По този начин 21-годишният тенисист се превърна в герой за страната си, извеждайки я до място сред най-добрите четири отбора в турнира.

Оже-Алиасим започна на бързи обороти срещата и реализира брейк още в първия сервис гейм на Зверев. Това даде допълнителна увереност на канадеца и той демонстрира безупречна игра на корта, за да задържи водачеството си. Първата ракета на Канада също така бе солиден от линията за сервис, като загуби едва четири точки след разиграно първо подаване и по този начин свеждаше шансовете на Зверев до минимум, но такива все пак не липсваха за световния номер 4. Зверев дръпна с 0:40 в сервис гейма на своя съперник, но не можа да оползотвори нито една възможност и Алиасим измъкна подаването си, а впоследствие спечели и откриващата част.

Паритетът между двамата продължи да бъде налице и във втория сет. Зверев умело печелеше своите подавания, но играта на германеца не бе на необходимата висота, за да може той да окаже по-сериозна съпротива на Алиасим, който също се представяше стабилно. Първата ракета на Канада дори вдигна темпото и бе близо до това да си осигури важен пробив, който щеше да улесни задачата му до края, но серия от добре пласирани начални удари измъкнаха Зверев в напрегнатия момент. Още в последвалия гейм Саша, от своя страна, най-сетне успя да пречупи съперника си и да си осигури правото да сервира за спечелването на частта. Тогава обаче колеблив гейм от германеца върна Алиасим в битката. Фаворитът в двубоя все пак сложи точка на интригата след нов брейк и изравни общия резултат.

Третият сет се развиваше под контрола на сервиращите до седмия гейм, в който олимпийският шампион изпита известни затруднения с първото си подаване, а това, в съчетание с отлично пласираните ретури на канадеца, доведе до пробив в актива на Алиасим. Той задържа високото си ниво на начален удар и безпроблемно консолидира преднината си, доближавайки се само на гейм от крайния успех. Играта на Зверев продължи да буксува, докато тази на Алиасим се намираше в страхотен подем и така станахме свидетели на втори брейк, който изстреля Канада към полуфиналите.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Блестящ Алиасим спря победната серия на Зверев и изстреля Канада към 1/2-финалите! Владислав Риждов
Теми:  
atp cup | atp cup 2022 | александър зверев | атп къп | Германия | германия-канада | канада | обзор | Обзори | феликс оже-алиасим

Коментари





Следвайте ни в Facebook