Блестящ Алиасим записа две победи за деня и изведе Канада до успех над Великобритания!

от в 14:40 на 04.01.2022
Мирела Николова

Днешният ден бе изключително успешен за Феликс Оже-Алиасим, който бе основната причина за победата на Канада над Великобритания в груповата фаза на ATP Cup. След като Денис Шаповалов допусна поражение в двубоя между вторите ракети, Оже-Алиасим съумя да изравни общия резултат в срещата между двете страни с двусетова победа над Камерън Нори - 7:6(4) 6:3.

Канадецът владееше инициативата през по-голямата част от времето, като си бе осигурил пробив преднина в откриващата част и дори имаше няколко възможности да затвори сета още на ретур, но тогава последва драстичен спад в нивото му на игра и така авансът му бе заличен, което наложи изиграването на тайбрек. Там Алиасим бе натрупал стабилна преднина от 6:0 точки и макар отново да пропусна четири сетбола, той все пак не допусна изненада и затвори сета в своя полза.

Втората част започна със серия от три пробива, победител от която излезе представителят на Канада. Той продължи да държи високо темпо на игра, а това му помогна да опази аванса си и да се поздрави с крайния успех. 

Впоследствие Оже-Алиасим излезе и за мача на двойки заедно с Денис Шаповалов, с когото подпечатаха успеха на Канада, надделявайки над специалистите на двойки Джейми Мъри и Джо Солсбъри в два убедителни сета - 6:4 6:1. Двамата канадци демонстрираха отличен синхрон и съумяха да пречупят съпротивата на британското дуо, което днес бе далеч от нивото, на което сме свикнали да го виждаме.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Блестящ Алиасим записа две победи за деня и изведе Канада до успех над Великобритания! Мирела Николова
Теми:  
atp | atp cup | великобритания | камерън нори | канада | Обзори | феликс оже-алиасим

Коментари





Следвайте ни в Facebook