Блестящ Алкарас срази 2-кратен шампион през сезона и донесе победата на Испания над Франция!

от в 21:56 на 13.09.2024
Елеонора Александрова

Карлос Алкарас донесе втора поредна победа за Испания на Купа "Дейвис". След като изпита сериозни затруднения срещу Томаш Махач, от Чехия, днес четирикратният "мейджър" шампион бе категоричен в успеха си срещу първата ракета на Франция, Уго Юмбер, с резултат 6:3 6:3 за 1 час и 19 минути игрово време.

Испания остава непобедена в тазгодишното издание на най-голямата отборна надпревара.След като иберийската държава записа успех над Чехия с 2:0 победи, то по-рано днес, Роберто Баутиста Агут победи Артур Фис с 2:6 7:5 6:3 за 2 часа и 40 минути игрово време, след като изоставаше със сет и 3:5 във втората част, за да даде необходимия тласък на една от най-големите звезди в момента да затвърди успеха на иберийците.

Срещата започна равностойно, ато Алкарас и Юмбер печелеха своите сервис геймове скоропостижно. Световният номер 3 обаче стоеше по-добре на корта, като беше понамалил шоу елементите и допускаше минимален брой непредизвикани грешки.

Французинът пък беше изключително непостоянен в своите действия и започваше да допуска все повече неточности, което позволи на испанеца не само да реализира пробив в петия гейм, но и да увеличи аванса си при 5:3, за да поведе в сетовете.

Юмбер вдигна нивото в началото на втората част. Рисковете, които Алкарас поемаше, както и силната сервис игра на по-нискоранкирания състезател му позволиха да бъде конкурентен на именития си съперник.

В средата на сета обаче испанецът отново намери ритъма си, а това не бяха добри новини за двукратния шампион през 2024-та, понеже представителят на топ 3 отново успя да се откъсне с преднина от един пробив.

Макар и да се намираше в трудна позиция, Юмбер започваше да играе по-освободено и дори имаше възможност за рибрейк, ала нервите на Карлитос бяха достатъчно здрави, за да запази преднината си и да донесе успеха за Испания.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Блестящ Алкарас срази 2-кратен шампион през сезона и донесе победата на Испания над Франция! Елеонора Александрова
Теми:  
atp | карлос алкарас | купа дейвис | Обзори | уго юмбер

Коментари





Следвайте ни в Facebook