Блестящ Димитров взе реванш от Бублик и е на осминафинал в Синсинати!

от в 20:59 на 18.08.2021
Мирела Николова

Първата ни ракета Григор Димитров продължава да впечатлява с представянето си в тазгодишното издание на турнира от сериите Мастърс 1000 в Синсинати и се класира за осминафиналната фаза. Нашето момче показа феноменален тенис и успя да запази константно високо ниво по време на целия си двубой от втори кръг срещу Александър Бублик, за да се поздрави с крайната победа - 6:3 7:5. В следващата фаза на надпреварата обаче на хасковлията му предстои изключително тежко предизвикателство в лицето на световния №2 и шампион от миналата седмица Даниил Медведев или представителя на домакините Макензи Макдоналд. 

Българинът стартира колебливо, тъй като допусна 2 двойни грешки, гарнирани с още няколко непредизвикани неточности, довели до инкасирането на пробив още в първия гейм. Най-добрият ни тенисист обаче успя веднага да се прегрупира и подпомогнат от никак неубедителния сервис на Бублик днес, осъществи незабавен рибрейк, изравнявайки резултата за 1:1. Проблемите на начален удар за казахстанеца продължиха с пълна сила и той бе изправен пред опасност от загуба и на следващото си подаване. Гришо се сдоби с 4 брейкбола, ала те бяха отразени от Бублик, който именно в тези моменти успяваше да намери помощта на сервиса си.

В крайна сметка неизбежното се случи в шестия гейм, когато нашият сънародник за пореден път постави под напрежение противниковото подаване и след страхотни ретури, пласирани дълбоко в половината на съперника и последвани от стабилна игра от основната линия, Димитров реализира пробив - 4:2. Оттам насетне световният номер 21 продължи да налага своето темпо, което му помогна да опази преднината си и да поведе в отделните части.

В началото на втория сет Бублик показа признаци на събуждане, като сервисът му се подобряваше с всеки изминал гейм, а родният ни представител често дори не можеше да влезе в разиграване на ретур. Интензитетът в играта на първата ни ракета се запази и той също успяваше да печели подаванията си бързо, без каквито и да било затруднения. 

Паритетът в резултата се съхрани до 5:5, когато нашето момче вдигна още повече нивото си и притисна съперника си до стената, достигайки до 3 поредни брейкбола в последния възможен момент. Въпреки че първите два от тях бяха спасени от казахстанеца, роденият в Хасково тенисист съумя да материализира последната си от тях и така да се доближи само на гейм от крайния успех, който съвсем скоро стана факт.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Блестящ Димитров взе реванш от Бублик и е на осминафинал в Синсинати! Мирела Николова
Теми:  
atp | бгтенис | григор димитров | Обзори | синсинати

Коментари





Следвайте ни в Facebook